Poslanici SBB-a i SNSD-a napustili sjednicu

Poslanici Saveza za bolju budućnost BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kao i poslanici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) napustili su danas sjednicu ovog doma nakon što poslanici nisu prihvatili da se na dnevni red uvrsti smjena Šefika Džaferovića s pozicije predsjedavajućeg, što su predložili Mirsad Đonlagić i Staša Košarac, šefovi klubova poslanika SBB-a i SNSD-a.

Bosna i Hercegovina 15.01.2015 | 13:31
Poslanici SBB-a i SNSD-a napustili sjednicu

Smjena je zatražena nakon što je potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo najavio da će Tužilaštvu BiH proslijediti dokumentaciju koja se odnosi na odgovornost Džaferovića i drugih vezano za ratna dešavanja u Vozućoj.

Đonlagić i Košarac kazali su da Džaferović ne može biti predsjedavajući dok se ove stvari ne razjasne budući da su ocijenili da se radi o teškim optužbama.

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

sirogojno

15.01.2015 12:35

To smo vec pretpostavili od SNSD-a...sve rade po sablonu...ima li sta novo...haha napustili sjednicu al se ne odricu dnevnica i plata...ja da odem s posla tako odmah otkaz...

ODGOVORITE
Name

ŽIKA PD

15.01.2015 12:40

VIDI I KEBO NEŠTO ZNA. DONIO SLIKE I POKAZUJE JAVNO, SIGURNO DOGOVORIO SA DODIKOM I NIKO MU NIŠTA NE SMIJE, SIGURNO JE I ON SAMO ŠVERCOVAO U TOKU A I POSLE RATA A TO JE DOZVOLJENO.

ODGOVORITE
Name

Дарко

15.01.2015 12:45

Осумњиченима за оваква дјела није мјесто на јавним позицијама, а поготово као предсједавајућег тако да господин траба сам да поднесе оставку до разрјешења случаја. Ваљда постоји један бошњачки политичар који није осумњичен за неко дјело везано са ратом у БиХ, а ако не онда не требамо заједно да градимо баш ништа!

ODGOVORITE
Name

dule

15.01.2015 12:45

A što Kebo ne kaže gdje su pokopani Srbi u Sarajevu, vodio je komunalno preduzeće, zna on to, ali ne govori.

ODGOVORITE
Name

Penelopa

15.01.2015 13:22

Dodik i Radončić pokušavaju prebaciti lopticu u tudje dvorište, i uz to minirati rad organa u koji se nisu uspjeli uvaliti. To je sve. Neka Radončić objasni kako je došao do stotina miliona i na brzinu izgradio firmu koja je narasla ko gljiva poslije kiše. Bosić je ispravno reagovao, neka nadležni organi ispitaju ratnu istoriju Džaferovića.

ODGOVORITE
Name

MIko

15.01.2015 13:23

Nasao Dodik novog jarana. Sad ce i SBB-u morati dati jedno ministarsko mjesto u vladi RS-a. Zasluzili su pa kad bi im dali i mjesto koje je dato HDZ. SBB se pokazao vecim partnerom od HDZ-a. :-)

ODGOVORITE
Name

Geography

15.01.2015 13:32

Fahro i Baja i jesu isti šverc komerc, nelegalno stečena imovina....

ODGOVORITE
Name

Re Miko

15.01.2015 14:09

A šta ako slučajno istina bude da je kriv. SLUČAJNO.

ODGOVORITE
Name

sa

15.01.2015 14:50

Hajde da uvedemo princip da ko god ima krivicnu prijavu podnese ostavku. koliko ih samo neki imaju.

ODGOVORITE
Name

mi sami

15.01.2015 15:12

Ne dajte im vise ni da udju u skupstinu.

ODGOVORITE
Name

Navijac

15.01.2015 16:54

Kriv ili ne, jos nije podignuta ni optuznica. Dakle jos uvijek je sve u domenu rekla-kazala. Na SIPI i Tuzilastvu je da se sto prije izjasne i sprijece Dzaferovicevo postavljanje ili da ga oslobode, ako nema dokaza. Ovako, se otvara mogucnost blokade za sve buduce kandidate. Krivica se dokazuje na sudu, nikako upiranjem prsta. U srednjem vijeku su prstom upirali u "vjestice", pa pravo na lomacu. Ako je kriv, neka skupe vise te dokaze i uhapse tog tipa, a ako ne, neka puste vlast da se formira. Konacno, sve i da doticni sjedne na stolicu, nikad nije kasno za privodjenje, ako se dokaze. Pa mnogi do sada su iz fotelje otisli u zatvor, sto bi se sada pravila drama?

ODGOVORITE