Посланици СББ-а и СНСД-а напустили сједницу

Посланици Савеза за бољу будућност БиХ у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, као и посланици Савеза независних социјалдемократа (СНСД) напустили су данас сједницу овог дома након што посланици нису прихватили да се на дневни ред уврсти смјена Шефика Џаферовића с позиције предсједавајућег, што су предложили Мирсад Ђонлагић и Сташа Кошарац, шефови клубова посланика СББ-а и СНСД-а.

Босна и Херцеговина 15.01.2015 | 13:31
Посланици СББ-а и СНСД-а напустили сједницу

Смјена је затражена након што је потпредсједник Федерације БиХ Мирсад Кебо најавио да ће Тужилаштву БиХ прослиједити документацију која се односи на одговорност Џаферовића и других везано за ратна дешавања у Возућој.

Ђонлагић и Кошарац казали су да Џаферовић не може бити предсједавајући док се ове ствари не разјасне будући да су оцијенили да се ради о тешким оптужбама.

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

сирогојно

15.01.2015 12:35

То смо вец претпоставили од СНСД-а...све раде по саблону...има ли ста ново...хаха напустили сједницу ал се не одрицу дневница и плата...ја да одем с посла тако одмах отказ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА ПД

15.01.2015 12:40

ВИДИ И КЕБО НЕШТО ЗНА. ДОНИО СЛИКЕ И ПОКАЗУЈЕ ЈАВНО, СИГУРНО ДОГОВОРИО СА ДОДИКОМ И НИКО МУ НИШТА НЕ СМИЈЕ, СИГУРНО ЈЕ И ОН САМО ШВЕРЦОВАО У ТОКУ А И ПОСЛЕ РАТА А ТО ЈЕ ДОЗВОЉЕНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

15.01.2015 12:45

Осумњиченима за оваква дјела није мјесто на јавним позицијама, а поготово као предсједавајућег тако да господин траба сам да поднесе оставку до разрјешења случаја. Ваљда постоји један бошњачки политичар који није осумњичен за неко дјело везано са ратом у БиХ, а ако не онда не требамо заједно да градимо баш ништа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дуле

15.01.2015 12:45

А што Кебо не каже гдје су покопани Срби у Сарајеву, водио је комунално предузеће, зна он то, али не говори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пенелопа

15.01.2015 13:22

Додик и Радончић покушавају пребацити лоптицу у тудје двориште, и уз то минирати рад органа у који се нису успјели увалити. То је све. Нека Радончић објасни како је дошао до стотина милиона и на брзину изградио фирму која је нарасла ко гљива послије кише. Босић је исправно реаговао, нека надлежни органи испитају ратну историју Џаферовића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИко

15.01.2015 13:23

Насао Додик новог јарана. Сад це и СББ-у морати дати једно министарско мјесто у влади РС-а. Заслузили су па кад би им дали и мјесто које је дато ХДЗ. СББ се показао вецим партнером од ХДЗ-а. :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

15.01.2015 13:32

Фахро и Баја и јесу исти шверц комерц, нелегално стечена имовина....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мико

15.01.2015 14:09

А шта ако случајно истина буде да је крив. СЛУЧАЈНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

15.01.2015 14:50

Хајде да уведемо принцип да ко год има кривицну пријаву поднесе оставку. колико их само неки имају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

15.01.2015 15:12

Не дајте им висе ни да удју у скупстину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Навијац

15.01.2015 16:54

Крив или не, јос није подигнута ни оптузница. Дакле јос увијек је све у домену рекла-казала. На СИПИ и Тузиластву је да се сто прије изјасне и спријеце Дзаферовицево постављање или да га ослободе, ако нема доказа. Овако, се отвара могуцност блокаде за све будуце кандидате. Кривица се доказује на суду, никако упирањем прста. У средњем вијеку су прстом упирали у "вјестице", па право на ломацу. Ако је крив, нека скупе висе те доказе и ухапсе тог типа, а ако не, нека пусте власт да се формира. Конацно, све и да дотицни сједне на столицу, никад није касно за приводјење, ако се доказе. Па многи до сада су из фотеље отисли у затвор, сто би се сада правила драма?

ОДГОВОРИТЕ