Za poplave u Srpskoj niko nije kriv!?

Anketni odbor za utvrđivanje odgovornosti nadležnih organa i institucija u majskim poplava formiran je 2. jula u Skupštini Srpske. Od tada do danas prošlo je gotovo pola godine a ništa konkretno nije urađeno. Niti će. Isti taj Anketni odbor više ne postoji, jer predsjednik odbora i većina članova nije obnovila skupštinski mandata što, praktično znači da su prestale i sve njihove aktivnosti.

Republika Srpska 15.12.2014 | 22:11
Za poplave u Srpskoj niko nije kriv!?

To je za BN televiziju potvrdio i SNSD-ov Spomenko Vasilić koji je bio na čelu Anketnog odbora. Tvrdi da su prikupljeni izvještaji od svih relevantnih institucija, ustanova i organizacija u Srpskoj o ponašanju tokom poplava. Time je završen prvio dio posla. Međutim, tu se i stalo.

Odgovora na pitanje ko je i koliko odgovoran za majsku katastrofu - nema. A izgleda neće ga ni biti.

Opozicioni članovi koji su bili u Anketnom odboru, tvrde, da nisu vidjeli ni slovo iz tih izvještaja koji su stigli u parlament. Sve, kažu, ukazuje na to da se odgovornost institucija pa i pojedinaca koji nisu radili svoj posao zataškava.

Sa posledicama od poplava još se bori Gopa Ćulum iz naselja Potok. Očekivala je da će Anketni odbor utvrditi ima li krivaca za katastrofalne poplave koje su u potpunosti uništile njeno ali i brojna druga domaćinstva. Anketni odbor, kaže, nije položio test jer su rezultati rada, tačnije, nerada pokazali da dobra volja i poštenje političara – ne postoji.

Predsjednik Skupštine nije želio da komentariše trenutnu situaciju u vezi sa Anketnim odborom.

Nedeljko Čubrilović nam je samo potvrdio da će na kolegijumu NS RS ovo pitanje biti otvoreno. Odnosno, Parlament će se uskoro izjasniti hoće li Anketni odbor ponovo biti formiran.

Tada će i zvanično biti jasno da li će javnost saznati šta piše u prikupljenim izvještajima ili će isti poslužiti samo da bi sakupljali prašinu u ladicama.

A Gopa Ćulum iz naše priče i mnogo slični njoj koji su poplavljeni samo će nagađati o eventualnim krivcima.

(BN TV)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

licno

15.12.2014 21:21

Hoce li iko javno objasniti gdje su silne pare od donacija i pomoci?

ODGOVORITE
Name

Seka Ćutanova

15.12.2014 21:29

U Novom Gradu, sada za vrijeme predizborne kampanje, snsd terenci hodali po selima i nagovarali narod da se glasa za njih i dijelili pakete seljanima a na paketima pisalo DONACIJA ZA POPLAVLJENA PODRUCJA

ODGOVORITE
Name

velja

15.12.2014 21:35

Sta reci, gdje da oni za nesto odgovaraju daleko bilo!!! Nisu oni "samo jedno pice"

ODGOVORITE
Name

Noina barka

15.12.2014 22:25

Poplave opet dogodine.

ODGOVORITE
Name

ODZAK

15.12.2014 23:17

ALO SIPA HAPSITE ENSADA KARICA KOJI JE DOZVOLIO DA OVI KRIMOSI IZ STRABAKA I EURO ASFALTA PRAVE AUTO CESTU OD KRADENOG SLJUNKA A U PROJEKTU STOJI DROBLJENI KAMEN JER JE OVAJ DZABA. ALO SIPA UHAPSITE NADZOR I IZVODJACE I KARICA JER SU U DOSLUHU A POSALJITE NOVINARE DA SNIME SLJUNAK VISOK PO PET METARA. TA CESTA CE DA SE RAZLETI ZA GODINU DANA. HAPSI POLICIJO OVU BANDU A CESTA PO KM NAJSKUPLJA NA SVIJETU. A JA SNIMAM SVE KAKO SE RADI I GONICU IH DO STRAZBURA JER OVO NE MOZE JA SAM RADIO U FIRMI KOJA GRADI AUTO CESTE OVO JE PRANJE I KRADJA DESETINE MILIONA DRZAVNOG NOVCA.

ODGOVORITE
Name

ZA POPLAVLJENE

15.12.2014 23:23

IDITE ANDJELICU CUBRILOVICU I MARKU PAVICU ONI SU ODOBRILI KRADJU SLJUNKA OKO MODRICE I PRODAJU GA PREKO SVOJIH SATELITA STRABAGU A AUTO PUT SVILAJ ODZAK I MLATE MILIONE BEZ KONCESIJE. ALO SIPA STA IMA KOD VAS. DA NIJE MOZDA REGULARNO. E NIKO NIJE DAO KONCESIJU A OD VODA SRPSKE JE SVE NEVAZECE ALI ONI I DALJE IZDAJU PAPIRE JER VELIKA LOVA JE U IGRI.

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

16.12.2014 07:18

Ovdje narode moj sa ovom vlasti, niko nije kriv ni za sta, mogu pokrasti i zadnju marku, bit ce to kradja u ime naroda i njegovo dobro-STRASNO.

ODGOVORITE