Nedović: Idemo na titulu na EP-u!

Nemanja Nedović je proveo vrlo neuspešnu NBA sezonu u San Francisku, a mučile su ga i nezgodne povrede, pa se zato vratio malo bliže kući, u Valensiju. Ona nastupa u istoj grupi Evrolige sa našom Crvenom zvezdom, pa će se eksplozivni kombo bek uskoro sastati sa svojim bivšim timom.

Košarka 28.11.2014 | 18:40
Nedović: Idemo na titulu na EP-u!

On je za košarkaški portal Eurohoops pričao o svom povratku u Evropu.
„Vrlo sam uzbuđen zbog dolaska u Valensiju. Nisam se baš naigrao u NBA. Imam samo 23 godine, i moram da igram što više utakmica. Evroliga je najbolje evropsko takmičenje i to je jedan od glavnih razloga zašto sam ovde“, izjavio je Nedović.

U svojoj ruki sezoni u NBA dobio je minutažu na samo 24 utakmice.
“Jednostavno nisam dobio pravu šansu. Ipak mi je to bila prva sezona, bio sam ruki iz Evrope i trebalo mi je vremena da se prilagodim. Mislim da sam od kraja sezone uradio sve kako bih dobio tu priliku, ali je nisam dobio ni u predsezoni. Igrao sam svega 16 minuta. Osećao sam se “napadnuto“, pa sam odlučio da pokupim kofere i odem put Evrope“, pomalo je ljut Nemanja na svoje bivše poslodavce iz Kalifornije.

Šta da se radi, kada su ispred vas Stef Kari i Klej Tompson, nemate baš mnogo šanse da zaigrate.
„Da, teško je. Ali ne mislim da je moje neigranje imalo veze sa Klejom. I Stef je bio ispred mene, mada ne mislim da to ima veze sa mojim neigranjem. Imalo je za mene mesta. Mogao sam da pomognem timu. No to je bila odluka trenera i ja je poštujem. Sada je lako reći da je moj odlazak u NBA bio greška. Kada sam kretao, osećao sam se spremno. Neki kažu da je trebalo još da ostanem u Evroligi. Sada je sve to prošlo i više nije važno. Naravno da nisam odustao od sna da zaigram u najboljoj ligi na svetu. Prelepo je biti njen deo“, završava srpski reprezentativac priču o NBA.

Kao što se svi dobro sećamo, Nemanja nije mogao da pomogne našoj reprezentaciji na Svetskom prvenstvu zbog nezgodne povrede stopala. Iako nije igrao u finalu protiv bivših saigrača Tompsona i Karija, on se sada okreće narednom reprezantativnom takmičenju.
„Mislim da ja i neki momci koji nisu igrali prošlog leta možemo mnogo toga dobrog da donesemo timu. Trener Đorđević je rekao u intervjuu od pre nekoliko nedelja da idemo na zlato na Evropskom prvenstvu, a ja se u potpunosti slažem sa njim. Idemo na zlato!“, samouveren je bivši bek Crvene zvezde.

Komentari / 0

Ostavite komentar