Недовић: Идемо на титулу на ЕП-у!

Немања Недовић је провео врло неуспешну НБА сезону у Сан Франциску, а мучиле су га и незгодне повреде, па се зато вратио мало ближе кући, у Валенсију. Она наступа у истој групи Евролиге са нашом Црвеном звездом, па ће се експлозивни комбо бек ускоро састати са својим бившим тимом.

Кошарка 28.11.2014 | 18:40
Недовић: Идемо на титулу на ЕП-у!

Он је за кошаркашки портал Еурохоопс причао о свом повратку у Европу.
„Врло сам узбуђен због доласка у Валенсију. Нисам се баш наиграо у НБА. Имам само 23 године, и морам да играм што више утакмица. Евролига је најбоље европско такмичење и то је један од главних разлога зашто сам овде“, изјавио је Недовић.

У својој руки сезони у НБА добио је минутажу на само 24 утакмице.
“Једноставно нисам добио праву шансу. Ипак ми је то била прва сезона, био сам руки из Европе и требало ми је времена да се прилагодим. Мислим да сам од краја сезоне урадио све како бих добио ту прилику, али је нисам добио ни у предсезони. Играо сам свега 16 минута. Осећао сам се “нападнуто“, па сам одлучио да покупим кофере и одем пут Европе“, помало је љут Немања на своје бивше послодавце из Калифорније.

Шта да се ради, када су испред вас Стеф Кари и Клеј Томпсон, немате баш много шансе да заиграте.
„Да, тешко је. Али не мислим да је моје неиграње имало везе са Клејом. И Стеф је био испред мене, мада не мислим да то има везе са мојим неиграњем. Имало је за мене места. Могао сам да помогнем тиму. Но то је била одлука тренера и ја је поштујем. Сада је лако рећи да је мој одлазак у НБА био грешка. Када сам кретао, осећао сам се спремно. Неки кажу да је требало још да останем у Евролиги. Сада је све то прошло и више није важно. Наравно да нисам одустао од сна да заиграм у најбољој лиги на свету. Прелепо је бити њен део“, завршава српски репрезентативац причу о НБА.

Као што се сви добро сећамо, Немања није могао да помогне нашој репрезентацији на Светском првенству због незгодне повреде стопала. Иако није играо у финалу против бивших саиграча Томпсона и Карија, он се сада окреће наредном репрезантативном такмичењу.
„Мислим да ја и неки момци који нису играли прошлог лета можемо много тога доброг да донесемо тиму. Тренер Ђорђевић је рекао у интервјуу од пре неколико недеља да идемо на злато на Европском првенству, а ја се у потпуности слажем са њим. Идемо на злато!“, самоуверен је бивши бек Црвене звезде.

Коментари / 0

Оставите коментар