Armenulić: Nije Beker za Novaka!

Van ritma, van udarca. Ništa ne polazi za rukom Novaku Đokoviću uoči US Opena, koji počinje 25. avgusta.

Tenis 16.08.2014 | 20:45
Armenulić: Nije Beker za Novaka!

Baš kao i u Torontu, Novak Đoković je takmičenje na mastersu u Sinsinatiju završio u trećem kolu. Španac Tomi Robredo je slavio u dva seta - 7:6 (8:6), 7:5, a Đoković tako nije uspeo da osvoji jedini masters trofej koji mu nedostaje u kolekciji. Na Rodžers kupu Novak je izgubio od Žo-Vilfrida Conge sa 6:2, 6:2, a sada od Robreda, opet u dva seta.

- Ne bih rekao da su to bila dva turnira „kao ispod indiga“. Novak je u Sinsinatiju Robredu pružio jači otpor nego protiv Conge u Kanadi, ali nije bilo dovoljno - kaže za „Blic“ poznati stručnjak Radmilo Armenulić.

Mnogo toga u Đokovićevoj igri ne štima u ovom trenutku.

- Imam utisak da za ovih sedam dana ništa nije uspeo da poboljša u svojoj igri. Jednostavno, smanjila mu se brzina, samopouzdanje, nema onih njegovih bekhend paralela. Jedino ga je držao u igri servis. Robredo je vodio igru i pokazao kako tenis može da bude zanimljiv - dodaje Armenulić.

Posle titule na Vimbldonu, Novak ima skor od 2-2. Nedovoljno mečeva uoči US Opena, koji počinje 25. avgusta.

- Novak je i u Sinsinatiju tražio svoju igru, ali nije mogao da je nađe. Svestan je da neće moći mnogo toga da menja u igri u smislu napretka i da mora da se drži svoje proverene formule. Nedostaje mu brzina, korak da stigne na vreme do lopte. Otuda je i gubio stabilnost u igri - ocena je bivšeg selektora Dejvis kup tima Srbije i Jugoslavije.

Pitanje je šta Novak u ovoj formi može da uradi na „Flašing medouzu“.

- Titula u Njujorku bi mu mnogo značila. Ipak, nisam siguran da može tako nešto da postigne u ovom trenutku. Ako prve mečeve iskoristi da nađe tu sigurnost, moguće je, ali moraće da igra mnogo bolje. Desetak dana nije veliki period za otklanjanje nedostataka - jasan je Armenulić.

Armenulić ima utisak da je Novak mentalno premoren posle svega što se dešavalo poslednjih meseci na terenu i van njega.

- Rekao sam nedavno da je Boris Beker morao da ga posavetuje da napravi drugačiji plan. Recimo, da preskoči Kanadu i da Sinsinati bude prvi turnir posle pauze. Zato će posle US Opena morati da napravi ozbiljan plan priprema za završetak sezone. Stalno ponavljam, Beker nije trener i Marjan Vajda više odgovara Noletu. Boris može da bude prisutan, ali ne verujem da može da unapredi Novakovu igru - zaključio je Armenulić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

17.08.2014 11:34

Gotovo je i Djoletovo sad se ozenio sad ce i beba i to je kraj igranja,i Federer je pao posle ženidbe i kad je dobio djecu

ODGOVORITE