Арменулић: Није Бекер за Новака!

Ван ритма, ван ударца. Ништа не полази за руком Новаку Ђоковићу уочи УС Опена, који почиње 25. августа.

Тенис 16.08.2014 | 20:45
Арменулић: Није Бекер за Новака!

Баш као и у Торонту, Новак Ђоковић је такмичење на мастерсу у Синсинатију завршио у трећем колу. Шпанац Томи Робредо је славио у два сета - 7:6 (8:6), 7:5, а Ђоковић тако није успео да освоји једини мастерс трофеј који му недостаје у колекцији. На Роџерс купу Новак је изгубио од Жо-Вилфрида Цонге са 6:2, 6:2, а сада од Робреда, опет у два сета.

- Не бих рекао да су то била два турнира „као испод индига“. Новак је у Синсинатију Робреду пружио јачи отпор него против Цонге у Канади, али није било довољно - каже за „Блиц“ познати стручњак Радмило Арменулић.

Много тога у Ђоковићевој игри не штима у овом тренутку.

- Имам утисак да за ових седам дана ништа није успео да побољша у својој игри. Једноставно, смањила му се брзина, самопоуздање, нема оних његових бекхенд паралела. Једино га је држао у игри сервис. Робредо је водио игру и показао како тенис може да буде занимљив - додаје Арменулић.

После титуле на Вимблдону, Новак има скор од 2-2. Недовољно мечева уочи УС Опена, који почиње 25. августа.

- Новак је и у Синсинатију тражио своју игру, али није могао да је нађе. Свестан је да неће моћи много тога да мења у игри у смислу напретка и да мора да се држи своје проверене формуле. Недостаје му брзина, корак да стигне на време до лопте. Отуда је и губио стабилност у игри - оцена је бившег селектора Дејвис куп тима Србије и Југославије.

Питање је шта Новак у овој форми може да уради на „Флашинг медоузу“.

- Титула у Њујорку би му много значила. Ипак, нисам сигуран да може тако нешто да постигне у овом тренутку. Ако прве мечеве искористи да нађе ту сигурност, могуће је, али мораће да игра много боље. Десетак дана није велики период за отклањање недостатака - јасан је Арменулић.

Арменулић има утисак да је Новак ментално преморен после свега што се дешавало последњих месеци на терену и ван њега.

- Рекао сам недавно да је Борис Бекер морао да га посаветује да направи другачији план. Рецимо, да прескочи Канаду и да Синсинати буде први турнир после паузе. Зато ће после УС Опена морати да направи озбиљан план припрема за завршетак сезоне. Стално понављам, Бекер није тренер и Марјан Вајда више одговара Нолету. Борис може да буде присутан, али не верујем да може да унапреди Новакову игру - закључио је Арменулић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

17.08.2014 11:34

Готово је и Дјолетово сад се озенио сад це и беба и то је крај играња,и Федерер је пао после женидбе и кад је добио дјецу

ОДГОВОРИТЕ