Kako protiv nesanice?

Težak dan na poslu, briga za najbliže ili, jednostavno, umor - mogu biti okidači za pojavu nesanice. Ukoliko vam je ovaj problem blizak, možda bi neki od sledećih “trikova” mogao da vam pomogne.

Zdravlje 09.05.2014 | 12:27
Kako protiv nesanice?

Sa toplom kupkom, koju ćete sebi priuštiti sat pre odlaska u krevet, nema greške. U vodu stavite morsku so i cvetove lavande, upalite mirišljave sveće, lezite u kadu, zatvorite oči... Uživajte u tišini i mirisima, dok vam kapci postaju lakši. Posle toga popijte čaj od kamilice, lipe ili matičnjaka, kako biste se potpuno opustili. Ako je problem ozbiljniji, izaberite čaj od semenki celera ili tinkturu kantariona.

Kada vas muči nesanica, uvek možete da probate trik - mirisna posteljina. Koliko god bila čista, zamenite je onom koju ste tek oprali, osušili i lepo ispeglali. Kada u nju utonete, već ste na pola puta ka kvalitetnom snu.

Telo će dobro odreagovati i ako ga obradujete masažom. Uzmite drveni češalj i blago prelazite od vrhova prstiju preko dlana i ruke, sve do ramena. Isto ponovite i sa drugom rukom.

I, na kraju, pre nego što legnete u krevet, na parčetu papira ispišite spisak obaveza koje bi sutradan trebalo da obavite. Saznanje da ste ih zabeležili, oslobodiće vas brige da li ćete ih zaboraviti, što je dobar korak ka mirnom snu.

Komentari / 0

Ostavite komentar