Како против несанице?

Тежак дан на послу, брига за најближе или, једноставно, умор - могу бити окидачи за појаву несанице. Уколико вам је овај проблем близак, можда би неки од следећих “трикова” могао да вам помогне.

Здравље 09.05.2014 | 12:27
Како против несанице?

Са топлом купком, коју ћете себи приуштити сат пре одласка у кревет, нема грешке. У воду ставите морску со и цветове лаванде, упалите миришљаве свеће, лезите у каду, затворите очи... Уживајте у тишини и мирисима, док вам капци постају лакши. После тога попијте чај од камилице, липе или матичњака, како бисте се потпуно опустили. Ако је проблем озбиљнији, изаберите чај од семенки целера или тинктуру кантариона.

Када вас мучи несаница, увек можете да пробате трик - мирисна постељина. Колико год била чиста, замените је оном коју сте тек опрали, осушили и лепо испеглали. Када у њу утонете, већ сте на пола пута ка квалитетном сну.

Тело ће добро одреаговати и ако га обрадујете масажом. Узмите дрвени чешаљ и благо прелазите од врхова прстију преко длана и руке, све до рамена. Исто поновите и са другом руком.

И, на крају, пре него што легнете у кревет, на парчету папира испишите списак обавеза које би сутрадан требало да обавите. Сазнање да сте их забележили, ослободиће вас бриге да ли ћете их заборавити, што је добар корак ка мирном сну.

Коментари / 0

Оставите коментар