Брчко: Од зоре редови за социјалну помоћ

Испред Центра за Социјални рад у Брчком данас су од ране зоре колоне на киши: стотине најугроженијих Брчака чека само одређивање датума до кога треба да прибаве потребну документацију уз захтјев за евентуално коришћење једнократне новчане помоћи.

Република Српска 02.04.2013 | 14:00
Брчко: Од зоре редови за социјалну помоћ
Испред Центра за Социјални рад у Брчком данас су од ране зоре колоне на киши: стотине најугроженијих Брчака чека само одређивање датума до кога треба да прибаве потребну документацију уз захтјев за евентуално коришћење једнократне новчане помоћи. "С првим даном оперативности уочи празника усвојеног буџета, грађани који сматрају да могу испунити критеријуме за једнократну новчану помоћ који се углавном не разликује од оних за стална социјална примања, евидентирају се и добивају датум до кога треба да прибаве тражена документа. Након тога ће услиједити обрада захтјева и исплата одобрених све до краја године", изјавила је директорка Центра за социјални рад Наташа Стевановић. Она је казала да је и ове, као и три претходне године, за ову врсту подршке најогруженијим суграђанима, обезбијеђено 200.000 КМ, а да очекује око 1200 корисника. "Једнократну новчанупомоћ за 2013. годину износи 180 КМ што је Законом дефинисаних21проценатпросјечне плате исплаћене у дистрикту у претходној години",објаснила је Стевановићева. (БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Боб

28.12.2017 10:22

БРЧКО..2017 г.НАСТАВЉЕНА НЕВИДЈЕНА ФАШИСТИЦКА ХАЈКА НА КОРИСНИКЕ СОЦИЈАЛНЕ ПОМОЋИ. МНОГИ СУ ОВЕ ГОДИНЕ ДОБИЛИ НЕГАТИВНА РЈЕСЕЊА И ОТЕЛИ ИМ МРВИЦУ ХЉЕБА. ОВОГОДИСЊА РЈЕШЕЊА СУ ПРЕПИСКА ПРОШЛОГОДИШЊИХ ТАКО ДА СУ ПО ИСТОМ ЗАКОНУ И ЧЛАНУ И СТАВУ ИСТОГ ЗАКОНА ПРОШЛОГОДИШЊА ПОЗИТИВНА А ОВЕ ГОДИНЕ СУ НЕГАТИВНА. ЧИСТИ КРИМОФАШИЗАМ.ШТО ЈЕ ЈОШ ГОРЕ ИЗ КАНЦЕЛАРИЈА У ЦЕНТРУ ЗА СОЦ. ЗАШТИТУ ИСТЈЕРУЈУ БИЈЕДУ ИЗ КАНЦЕЛАРИЈА БИЈЕДУ И БОЛЕСНЕ КОЈИ СУ ДОШЛИ ПО ИНФОРМАЦИЈЕ А ЊИХОВЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ НЕМА НИГДЈЕ КАО И МИШЉЕЊА КОМИСИЈЕ.НЕКИ ИЗ ЦЕНТРА ОБЈАШЊАВАЈУ ДА СУ СЕ МОЗДА НЕКИ ИЗЛИЈЕЧИЛИ.У РАЗГОВОРУ СА НЕКИМ САМ САЗНАО ДА СУ МНОГИ У ЛОШИЈЕМ ЗДРАВСТВЕНОМ СТАЊУ ШТО НАЛАЗИ ПОКАЗУЈУ.ВЈЕРОВАТНО ТЕ НАЛАЗЕ НИКО НИЈЕ НИ ПОГЛЕДАО. КАДА САМ ТРАЗИО У СОБИ БРОЈ 3 СОЦИЈАЛНОГ ГДЈЕ РАДЕ 2 НЕПИСМЕНЕ РАДНИЦЕ ДА МИ ПОКАЗУ МОЈЕ ПАПИРЕ И МИYЉЕЊЕ И НАЛАЗ КОМИСИЈЕ КАКО ПИШЕ У РЈЕШЕЊУ ПОЧЕЛЕ СУ СЕ СМИЈАТИ КАЗУ ТО НЕ ДАЈУ НИКОМЕ СТО УПУЦУЈЕ НА КРИМИНАЛ.ПРАВНИЦА ИЗ ОПСТИНЕ МИ ЈЕ РЕКЛА ДА ИМАМ ПРАВО НС ТО. КАДА САМ ИМ РЕКАО ДА ЦЕ БИТИ ГЛАВНА ТЕМА НА ИНТЕРНЕТУ СМИЈЕХ ЈЕ НАГЛО ПОСТАО КИСЕО. ИНАЦЕ КАЗУ ДА ЈЕ ПОСЛАНА НЕКА ИНСПЕКТОРИЦА ИЗ ВЛАДЕ И СКИНУЛА КОГА ЈЕ ХТЈЕЛА.ИНФОРМАЦИЈА ОД РАДНИКА ЦЕНТРА.КРИМИНАЛ.СВЕ ТЕ ОДБИЈЕНИЦЕ ЈЕ ПОТПИСАО СЕФ ЗДРАВСТВА САБРИЈА ЧАНДИЦ КОЈИ ЈЕ ВЈЕРОВАТНО УПУЦЕН У СВЕ ТО.МОЖДА ЦЕ ТЕ ПАРЕ УСМЈЕРИТИ НА ВИШАК ОПШТИНСКИХ НЕ..РАДНИКА КОЈИХ ПО РИЈЕЦИМА ЈЕДНОГ ИНСПЕКТОРА ИЗНОСИ И ДО 80%. И ДАЉЕ СЕ ХАЈКА НАСТАВЉА НА УГРОЗЕНЕ ДОК ОНИМА КОЈИ НИСТА НЕ РАДЕ ПЛАТА ИЗНОСИ И ДО 4000 КМ СА СВАКОЈАКИМ КОМИСИЈАМА И ДОДАЦИМА. СВЕ У СВЕМУ У БРЦКОМ ВЛАДА НЕОФАШИЗАМ

ОДГОВОРИТЕ