Brčko: Od zore redovi za socijalnu pomoć

Ispred Centra za Socijalni rad u Brčkom danas su od rane zore kolone na kiši: stotine najugroženijih Brčaka čeka samo određivanje datuma do koga treba da pribave potrebnu dokumentaciju uz zahtjev za eventualno korišćenje jednokratne novčane pomoći.

Republika Srpska 02.04.2013 | 14:00
Brčko: Od zore redovi za socijalnu pomoć
Ispred Centra za Socijalni rad u Brčkom danas su od rane zore kolone na kiši: stotine najugroženijih Brčaka čeka samo određivanje datuma do koga treba da pribave potrebnu dokumentaciju uz zahtjev za eventualno korišćenje jednokratne novčane pomoći. "S prvim danom operativnosti uoči praznika usvojenog budžeta, građani koji smatraju da mogu ispuniti kriterijume za jednokratnu novčanu pomoć koji se uglavnom ne razlikuje od onih za stalna socijalna primanja, evidentiraju se i dobivaju datum do koga treba da pribave tražena dokumenta. Nakon toga će uslijediti obrada zahtjeva i isplata odobrenih sve do kraja godine", izjavila je direktorka Centra za socijalni rad Nataša Stevanović. Ona je kazala da je i ove, kao i tri prethodne godine, za ovu vrstu podrške najogruženijim sugrađanima, obezbijeđeno 200.000 KM, a da očekuje oko 1200 korisnika. "Jednokratnu novčanupomoć za 2013. godinu iznosi 180 KM što je Zakonom definisanih21procenatprosječne plate isplaćene u distriktu u prethodnoj godini",objasnila je Stevanovićeva. (BN TV)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bob

28.12.2017 10:22

BRČKO..2017 g.NASTAVLJENA NEVIDJENA FAŠISTICKA HAJKA NA KORISNIKE SOCIJALNE POMOĆI. MNOGI SU OVE GODINE DOBILI NEGATIVNA RJESENJA I OTELI IM MRVICU HLJEBA. OVOGODISNJA RJEŠENJA SU PREPISKA PROŠLOGODIŠNJIH TAKO DA SU PO ISTOM ZAKONU I ČLANU I STAVU ISTOG ZAKONA PROŠLOGODIŠNJA POZITIVNA A OVE GODINE SU NEGATIVNA. ČISTI KRIMOFAŠIZAM.ŠTO JE JOŠ GORE IZ KANCELARIJA U CENTRU ZA SOC. ZAŠTITU ISTJERUJU BIJEDU IZ KANCELARIJA BIJEDU I BOLESNE KOJI SU DOŠLI PO INFORMACIJE A NJIHOVE DOKUMENTACIJE NEMA NIGDJE KAO I MIŠLJENJA KOMISIJE.NEKI IZ CENTRA OBJAŠNJAVAJU DA SU SE MOZDA NEKI IZLIJEČILI.U RAZGOVORU SA NEKIM SAM SAZNAO DA SU MNOGI U LOŠIJEM ZDRAVSTVENOM STANJU ŠTO NALAZI POKAZUJU.VJEROVATNO TE NALAZE NIKO NIJE NI POGLEDAO. KADA SAM TRAZIO U SOBI BROJ 3 SOCIJALNOG GDJE RADE 2 NEPISMENE RADNICE DA MI POKAZU MOJE PAPIRE I MIYLJENJE I NALAZ KOMISIJE KAKO PIŠE U RJEŠENJU POČELE SU SE SMIJATI KAZU TO NE DAJU NIKOME STO UPUCUJE NA KRIMINAL.PRAVNICA IZ OPSTINE MI JE REKLA DA IMAM PRAVO NS TO. KADA SAM IM REKAO DA CE BITI GLAVNA TEMA NA INTERNETU SMIJEH JE NAGLO POSTAO KISEO. INACE KAZU DA JE POSLANA NEKA INSPEKTORICA IZ VLADE I SKINULA KOGA JE HTJELA.INFORMACIJA OD RADNIKA CENTRA.KRIMINAL.SVE TE ODBIJENICE JE POTPISAO SEF ZDRAVSTVA SABRIJA ČANDIC KOJI JE VJEROVATNO UPUCEN U SVE TO.MOŽDA CE TE PARE USMJERITI NA VIŠAK OPŠTINSKIH NE..RADNIKA KOJIH PO RIJECIMA JEDNOG INSPEKTORA IZNOSI I DO 80%. I DALJE SE HAJKA NASTAVLJA NA UGROZENE DOK ONIMA KOJI NISTA NE RADE PLATA IZNOSI I DO 4000 KM SA SVAKOJAKIM KOMISIJAMA I DODACIMA. SVE U SVEMU U BRCKOM VLADA NEOFAŠIZAM

ODGOVORITE