Вучић: Идем поново у Њујорк да позовем да се не усваја резолуција о Сребреници

- Председник Србије и члан Предсједништва СНС Александар Вучић рекао је вечерас  да ће идуће недеље вјероватно ићи у Њујорк да би се још једном обратио пред ГС УН свим земљама свијета и да их позове да не гласају за резолуцију о Сребреници.

Србија 10.05.2024 | 20:00
Вучић: Идем поново у Њујорк да позовем да се не усваја резолуција о Сребреници

Он је на предизборном скупу у Лазаревцу рекао да хоће да се бори за Србију и њене интересе.

Вучић је рекао и да није оптимиста, али да може да се догоди и да за ту резолуцију иза које су стале све велике силе буде мање гласова за њу него против.

(Тањуг) Фото: Тањуг 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Хxхр

10.05.2024 20:22

Боље остани гдје јеси. Дошли смо до дна. Славни српски народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српска у срцу

10.05.2024 21:38

Наравно да је сврха тог пасјалука Србима ставити терет кривице и жигосати покољења која долазе за вијек вијекова. Који ће било који мислећи Србин са гађењем одбацити. Из три разлога. Кроз резолуцију се скрнави историја, 11.јула 1995.године јесте окончана бриљантно одраћена операција ВРС "Криваја 95" којом су неутралисани војни ефективи тзв АБиХ, јединице које су претходне три године чиниле покоље по околним српским селима, али до 11.јула 1995.године, па и до 12ог, а то је наглашено у пресуди генералчу Толимиру, није почињен нити један злочин. Нити један. 11.јули не може бити дан сјећања на било шта. Други, недопустиво је и одвратно изабрати догађај за сјећање на простору гдје смо имали много стравичнијих и језивијих стратишта у ХХ вијеку, Јасеновац, Стару Градишку, Јадовно, Гаравице, Стари Брод, Дракулић, истицањем и фокусирање само на догађај из јула 1995-е потискују се и унижавају сва друга стратишта, на што због дуга према тим нашим мученицима немамо право. И трећи, зато што се догађаји у јулу 1995-е познати као сребренички масакр, колико год произвољно тумачили дефиницију геноцида, никако не могу окарактерисати геноцидом. И посебно, јер се таквом олаком употребом овог термина за дешавања у једном омањем градићу врши проституисање и релативизација појма геноцид и посредно изругује народима (Јеврејима и Србима 1940их, Јерменима 1915-17) који су заиста доживјели геноцид. Српски политички лидери, како они у Српској, тако и они у Србијим, не да имају потребу него имају обавезу учинити колико је до њих да овај пасјалук око Сребренице и 11.јула не прође који је и са сврхом стављања терета сталне кривице нашем народу али је прије свега и изнад свега силовање и историје и истине и интелекта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.05.2024 08:12

Прије него што је постала заштићена зона УН ,ви сте Сребреницу мјесецима гранатирали и изгладњавали. На стотине бошњачких цивила је изгинуло прије него што је пала и једна српска глава ,то сте наравно заборавили. Ви можете игнорирати стварност и лагати сами себе али посљедице тог игнорирања долазе на наплату .

Name

Крајисник

10.05.2024 22:09

Браво Вучићу! Свака част!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теслиц

10.05.2024 22:40

Која глупост... И ја ...и Додик...и Воциц...и сви ми добро знамо да це резолуција о Сребреници бити усвојена... Али глумити неког моцника морамо... добро звуци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ван Гог

11.05.2024 09:04

Јел као у Француски код Макрон и ста би. сто би реко Сојиц ОПА ДЈУРДЗА. Колко глупо јадно тузно провидно залосно. Сто би рекли немоојте ме висе бранити молим вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

11.05.2024 09:50

Добро се цувај предсједавајуће Ванессе Фрасер с Малте,ха ха ха

ОДГОВОРИТЕ