Оливера Ковачевић добила Ацу Лукаса на суду!

Први основни суд у Београду је донео пресуду по тужби уреднице РТС-а Оливере Ковачевић против певача Александра Вуксановића, према којој певач мора да на име накнаде нематеријалне штете због повреде части и угледа исплати Оливери Ковачевић 150.000 динара.

Магазин 20.02.2024 | 16:29
Оливера Ковачевић добила Ацу Лукаса на суду!

Оливера Ковачевић добила је на суду певача Ацу Лукаса, због чега је он сада дужан да јој исплати одштету у износу од 150.000 динара, због повреде части и угледа, као и да јој плати трошкове парничног поступка у износу од 116.700,00 динара.

Спорне су биле његове изјаве од 13. марта 2022. године, када је рекао да има информације о наводном намештању претходне Евровизије, те да „зна да је плаћено 30.000 евра директно Оливери Ковачевић“.

Aca LukasФОТО: ПЕТАР АЛЕКСИЋ

Овим поводом огласио се Оливерин адвокат Иван Нинић, чију изјаву преносимо у целости.

„Када водите агресивну и безобзирну кампању против Оливере Ковачевић, тако што је оптужите да је примила мито од 30.000 евра, како би наместила исход националног такмичења, конкретно представника Србије на Евровизији, најмање што можете јесте да покажете храброст, појавите се пред судом и предочите доказе за такве тврдње. Међутим, то се није догодило, јер у овом правном поступку Александар Вукасновић није доставио одговор на тужбу, нити се одазвао на позив суда да, као тужена страна, буде саслушан. Због тога се мора суочити са правним консеквенцама и верујем да ће убудуће бирати речи којима се служи у јавном дискурсу.

Циљ тужбе је био да се стане на пут рецикалжи тешких оптужби које долазе од интерсесних група и појединаца, који за свој музички или менаџерски неуспех траже алиби напдајући фронтално све победенике и организаторе националног музичког фестивала, који Србију позиционира на музичкој и културној сцени Европе.

Ова пресуда је значајна, јер не штити само интегритета, част и углед Оливере Ковачевић, као новинара, већ штити све такмичаре и чланове жирија „Песме за избор Евровизије“ од фабриковања лажних афера, којима се унижава вредност и значај овог фестивала. То значи да сутра, када победите са најбољом музичком нумером, не може савако, без одговорности, да вас изложи нападима да сте победу купили и да су резултати гласања намештени“, саопштио је Нинић.

Olivera KovačevićФОТО: КУРИР ТЕЛЕВИЗИЈА

У образложењу пресуде наводи се да је Оливера Ковачевић поднела тужбу Првом основном суду због навода Александра Вуксановића током гостовања на ТВ Пинк 13. марта 2022. да „зна да је за намештање претходне Евровизије плаћено 30.000 евра директно Оливери Ковачевић“.

Она се сада огласила и открила шта ће урадити са новцем који Лукас треба да јој исплати.

- Новац који добијем, ако га икада добијем, дацу невладиној организацији која се бори против наркоманије. - рекла је Оливера за Курир.

Подсетимо, уредница забавног програма РТС Оливера Ковачевић поднела је 12 тужби против певача Аце Лукаса.

(курир.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хw46т

21.02.2024 14:31

Зар то код ње толико мало кошта.

ОДГОВОРИТЕ