Протест у Тузли: Шта каже брат убијене Амре?

Велики број грађана на мирном окупљању у Тузли након бруталног убиства Амре Кахримановић

Босна и Херцеговина 11.02.2024 | 13:50
Протест у Тузли: Шта каже брат убијене Амре?

У Тузли је данас испред Цаффе бара "Сyднеy" у Тржном центру "Сјењак" на Брчанској Малти почело окупљање и мирна шетња за убијену Амру Кахримановић.

Окупљање је раније најавио њен син Денис Хоџић, а "Аваз"преноси да су се окупиле стотине грађана.

"Још једном хвала свима на огромној подршци и љубави коју нам пружате", навео је Хоџић.

Окупљени су након 15-минуте шетње стигли пред МУП Тузланског кантона.

Грађани су послали јасне поруке.

Казали су да су потресени након убиства Кахримановић и да се више не осјећају сигурно ни у сопственим кућама, а улице да и не спомињу.

Додали су да је вријеме да се коначно насилницима стане у крај.

Такође, грађани су на транспарентима исписали поруке које шаљу властима.

Неке од порука су "Стоп свим облицима насиља", "Прекините насиље над женама", "Оставке министра МУП-а и комесара МУП-а" те бројне друге.

Подршку је дошао да пружи и Муриз Мемић.

Данас јој је требао бити рођендан

Неџад Кахримановић, брат убијене Амре казао је како јој је данас требао бити рођендан.

“Хвала свим што су дошли да подрже нашу мирну шетњу. Требао је да буде дан радости, среће и весеља. Данас јој је рођендан. Не могу да изразим захвалност свима који су дошли овдје. Ми ћемо истрајати у својим молбама, тихим молбама. Ми ћемо сигурно смијенити министра унутрашњих послова ТК, који није имао емпатије ни да изрази саучешће, И директора Управе полиције ТК и свима у ланцу који су одговорни”, рекао је Неџад.

Нисмо стигли да помогнемо

“Били смо нажалост директни очевици тог злочина који се десио. Били смо у кафићу поред. Нисмо имали довољно времена да помогнемо нашој доброј пријатељици Амри. Била је јако добра особа и помагала је људима. Била је особа чистог срца без икаквог зла и још нам није јасно како се то десило. Нисмо стигли да помогнемо, били смо удаљени пет метара од злочина. Директно смо се сусрели са погледом тог човјека“, испричао је учесник данашње шетње који је био свједок убиства.

Други очевидац је додао:

“Био сам лицем окренут према вратима, Амра је, како се мени чини, покушала ући у наш локал и побјећи. Пола метра од врата он је погодио у леђа и она је пала. Он се вратио корак и испалио остатак шаржера. Спустио је пиштољ крај себе и погледао нас све неким дивљачким погледом и само се удаљио“.

Градска управа Тузла данас је прогласила Дан жалости. 

Подсјетимо, Амрин живот је прерано угасио припадник МУП-а ТК Елвис Ћустендил. Он је из службеног пиштоља испалио чак 16 метака.

"На подмукао начин испалио је један хитац у леђа оштећене, а након тога је, док је жртва лежала на поду, испалио још петнаест хитаца у различите дијелове тијела и усмртио је",  саопштено је раније из Тужилаштва ТК.

У тренутку убиства, Ћустендил је био трећи дан на годишњем одмору. Пијан је у Амру испалио скоро цијели шаржер. Њему је одређен једномјесечни притвор.

(Аваз/Н1) Фото: Аваз

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

ФрМр

11.02.2024 13:31

Нисте стигли да помогнете?? Заболи вас дупе за том женом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.02.2024 14:28

Ето ти би помогао кретену глупи биједо људска јадна!

Name

Мицко

11.02.2024 15:16

А ста су требали, голоруки на цовека с пистољем...

Name

ЖИКАЖ

11.02.2024 15:47

СИСТЕМ ТРЕБА РУШИТИ И СПАШАВАТИ ШТО СЕ СПАСИТИ МОЖЕ.

Name

Борац

11.02.2024 16:53

Само систем треба мењати,да људи слободно зиве. Ово је све мој до мога.

Name

Са стране

11.02.2024 13:33

Од Тузлака лицемернијих људи нема! А тек што воле туђу несрећу! Онда се као сви скупе да жале, заправо се већина тиме храни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.02.2024 16:06

Мислио си рећи, и даље глуме Југославију, фурају братсво и јединство, а у стварости ,све је другачије од тога !

Name

Ре ре

11.02.2024 22:51

Јел то вама криво сто националистицко лудило није обузело Тузлу потпуно, као вецину БХ градова? Неце никада! Људи се дијеле на добре и лосе, тацка.

Name

Онда

11.02.2024 23:59

Исти ко и Срби??

Name

Анонимусс

11.02.2024 15:38

Назалост данас се брзо стигне од специјалца до инспектора, од прасинара до замјеника командира. Добоко сам увјерен да сви кони иду на годисњи одмор носе своје орузије куци. Онај дебил сад несто утврдит ко је имао пропуст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А као

11.02.2024 15:45

...да би Православци урадили нешто другачије? Ако је ко лицемјеран онда су то Правослqвци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак - православац

11.02.2024 22:31

Могу ти само рећи да се носиш и три лијепе.... Жао ми је госпође и сваког невиног живота, али мајмуна, оних људских, на свијету не мањка. Ти си очигледан примјер.

Name

јааа

11.02.2024 17:53

Оставка свих у врху МУП-а,ТК-а откуд му службени пиштољ док је био на одмору?!све отишло у курац и држава и систем одавно,јадна жена,колико таквих монструма има по полицијским станицама на дужности у цијелој БиХ,страшно,не зна се колико су монструозни док их алкохол не ,,рокне"у мозак,и такви у ЕУ,ма никад,саучешће породици!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре јаа

12.02.2024 09:18

Можете само замислити полицајце који нису имали љекарски преглед од 1993. Битно је да је СДА и ДФ власт имала новаца да купује оклопна возила, тобоже да штите народ и да уплаше Додика.

Name

Семберка

11.02.2024 19:11

Не требају мирни протести требају да им МУП заузму и запале све улазе да лопови немогу изаци док се не смјене са полозаја лопови Ста це нам полиција ако су нас немогу заститити, они су веци насилници Треба њих затварати а не зене сто затварају у сигурне куце да би они могли даље насиље спроводити, фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Две су опције

11.02.2024 19:54

Или бјежите било гдје у бијели свијет гдје се нормално живи, или продајте душу ђаволу и гласајте читав живот за Додика, Човића и остале који су направили овај криминал од државе. Чак можете добро пливати ако сте сналажљиви у тим водама, али знајте да кад тад ће ђаво доћи по своје, ако не вама онда вашој дјеци, унуцима..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

11.02.2024 21:42

Вјерујем да су многи били упознати са склоношћу монструма ка алкохолу, а међу њима и његови надређени, али нико није прстом мрднуо да спрјећи ово! Његов директни надређени мора одговарати, иначе ће се овакве ствари стално понавњати!

ОДГОВОРИТЕ