Уочи напада на Рафу: Побједа је надохват руке

Израелски премијер Бењамин Нетањаху изјавио је, пред копнени напад Израела на град Рафа на југу Газе, да је “побједа на дохват руке”.

Свијет 11.02.2024 | 10:21
Уочи напада на Рафу: Побједа је надохват руке

"Урадићемо то. Побиједићемо преостале терористичке батаљоне Хамаса у Рафи, којиа је посљедњи бастион, али то ћемо учинити", рекао је Нетањаху у интервјуу за Еј-Би-Си њуз.

Додао је да ће израелска војска учинити све да цивилном становништву омогући безбједан пролаз како би могло да напусти то подручје.

На питање куда Палестинци треба да иду, Нетањаху је одговорио да “разрађују детаљан план”.

Нетањаху је одбацио позиве Израелу да не улази у Рафу.

"Они који кажу да ни под којим околностима не треба да уђемо у Рафу, у суштини нам говоре да изгубимо рат", рекао је Нетањаху.

Он није изнио детаље нити вријеме копненог напада на Рафу, најјужнији дио Појаса Газе, који се граничи са Египтом.

Нетањаху је у петак рекао да је наредио израелским одбрамбеним снагама да планирају евакуацију стотина хиљада људи из Рафе, уочи копнене инвазије.

УН и друге хуманитарне организације изразиле су забринутост због цивила у Рафи, који је израелска војска раније означила као сигурну зону.

САД су рекле да неће подржати Израел да пошаље војску у Рафу, ако Израел не размотри утицај операције на око 1,4 милиона људи који су избјегли у ту област.

(Агенције) Фото: АФП

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Моје мисљење

11.02.2024 10:50

Ста чекају арапске земље? Продане душе. Доћи ће и они на ред. Није запад бадава убио Гадафија и растурио већину арапских земаља. Зидови би да се шире на тудјиј земљи. Зато се води рат и све је добро разрадјени план, али.... Тешко ће то с Палестинцима одрадити. Жилав је то народ, неће то по плану ићи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

11.02.2024 11:10

Гадафија није убио "запад" него Енглези и Французи. То је једина земља коју стварно нису растурили Американци. А шире се и Шиптари на Косову, у Босни и Македонији, па исто нико ништа. Запад је сам себи закувао чорбу, тек ће бити хаоса око ових непотребних ратова у којим увијек страдају народи, а не њихови богаташи.

Name

Игипоп

11.02.2024 23:02

Генерално Хамас је крив, оцекује да од напада који је урадио да реагују друге исламске земље..Ако испратите текстове не спомиње се ПЛО а ни Влада, само Хамас

Name

Зто

12.02.2024 00:08

Сто је вецина арапских дрзава у добрим односима са израелом и неце да ризикују рат због палестинаца који осталим арапима нису битни…

Name

СНСД

11.02.2024 11:39

Напријед Јевреји.Зауставите арапски тероризам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

11.02.2024 12:51

Наравно,сруши и протјерај све...како вријеме одмиче постајем свјестан зашто су израелци "изненађени" нападом...подсјећа ме на напад "пољака" на њемачку граничну станицу ради чега је избио рат 1939...

Name

Xxx

11.02.2024 14:36

Арапи у цијелом свијету једино могу зауставити ово зидовско крвопролице тако да у сваком граду убију комсију зидова.

ОДГОВОРИТЕ