Северина изгубила старатељство над сином

Врховни суд у Хрватској донео је одлуку да Северина и Милан Поповић више неће делити старатељством, већ је старатељство додељено краљу бакра.

Магазин 23.01.2024 | 15:25
Северина изгубила старатељство над сином

Наиме, Хрватски врховнуи суд установио је да суд у Сплиту није уопште ценио доказе вештака нити их узимао за озбиљно, већ је радио по наређењу трећег лица.

Оно што се наводи јесте да је Суд у Сплиту, који је иначе родни град певачице, наводно под њеним утицајем наместио пресуду 2021.која њој одговара, а коју је сада оборио Врховни хрватски суд, као и хрватски медији, који кажу да се десила намештаљка и да је суд у Сплиту прекршио закон те радио како је "неко" други диктирао.

Северинин адвокат нема сазнања о наведеној одлуци Врховног суда па каже да је не може да је коментарише, пише у саопштењу које је достављено медијима.

- Једино што може са сигурношћу рећи је да "није тачно да би Врховни суд могао променити одлуку Жупанијског суда у Сплиту, јер то и није било предмет разматрања и одлучивања пред Врховним судом, већ је Врховни суд разматрао једно процесно питање о којем је могао евентуално заузети став другачији од Жупанијског суда у Сплиту и тражити да то питање Жупанијски суд поновно размотри".

"Ако је тачно то што пише да је враћено ради саслушања вештака, ради се о пресуди Врховног суда која је у супротности с правним ставом Уставног суда изнесеног у судској одлуци Уставног суда У-ИИИ/1568/2014. Тиме Врховни суд није допринио уједначавању судске праксе, већ управо супротно. Поступио противно уставно-судској пракси", пише у саопштењу. 

Северина се огласила за хрватске медије.

"Ево сад су и Врховни суци дали свој обол. Дигли су руку у име мог детета које никад нису видели, с којим никад нису разговарали, које има свој живот, своје мисли и који десет година трпи тортуру система, и ја скупа с њим.

Не да ми се сада тражити неправилности у одлукама Врховног суда, не да ми се више тражити икакве неправилности, а поготово ове које су донели противно правној пракси Уставног суда, како каже моја, адвокатица.

- Али да ми се борити до задње капи крви за своје дете, без којег сам била 20 мјесеци, нећете се играти с мојим дјететом. С којим правом? Моје дете није врећа кромпира с којим ћете трговати.

Поједностављено, ово може значити да ћу поновно своје дијете, које сам родила, одгајам, школујем, које је живјело са мном од рођења, виђати уторком и четвртком од 16 до 20 сати и сваки други викенд суботу и недељу.

Нећете ме више зафркавати и противно жељи детета. Оно живи и иде у школу у Загребу, за разлику од његовог оца. Срамота ме ове државе да се овакве ствари раде детету, да ја не смем говорити да не бих некога увредила.

Прошла сам сву голготу хрватског правосуђа па ћу и ову Врховнога суда, али прошла сам је са својим дететом. Ја сам ту небитна. Као што се судије штрајком боре за своје плате, тако ћу се и ја и даље борити за своје дете које се изјаснило да жели да живи са мном што очито никога није брига, а нарочито неке који су корумпирани", поручила је певачица.

Подсећамо, 2021. године Жупанијски суд у Сплиту донео је одлуку о заједничком старатељству.

(Јутарњи лист) Фото: Санела Бабић

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ТЕШКО НАМА

23.01.2024 15:47

Мајкино поштење је познато надалеко. Али МАЈКА је МАЈКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕПУБЛИКА СРПСКА

23.01.2024 16:56

И треба да јој одузму, понаша се као каубој. Браво Милане, чувај малог и уживајте скупа.

ОДГОВОРИТЕ