Тринаестогодишњак послао 380 лажних пријетњи бомбом

- Француске агенције за спровођење закона у западном департману Мен-е-Лоар ухапсиле су тринаестогодишњака осумњиченог да је послао најмање 380 лажних пријетњи бомбом широм земље, пише лист "Паризијен", позивајући се на полицијске и правосудне изворе.

Свијет 18.01.2024 | 17:57
Тринаестогодишњак послао 380 лажних пријетњи бомбом

Лист наводи да су француске власти од уторка, 16. јануара, покренуле 192 истраге о лажним претњама бомбама, од којих је 30 резултирало правним поступком.

Француско Министарство правде саопштило је да су малолетници или млади људи ти који често постају предмет истрага. Уз то, "огромна већина" идентификованих и приведених не наводи никакву везу између својих поступака и "терористичких напада или међународне ситуације" на Блиском истоку.

Француска је у октобру забележила пораст броја лажних бомбашких и терористичких претњи, са десетинама истрага које су покренуте због тих инцидената.

Неколико дана заредом аеродроми широм земље добијали су претње о постављеним бомбама, а многи од њих су евакуисани неколико пута.

Инциденти су се догодили након што је Француска увела режим максималне терористичке претње након смртоносног напада у школи у граду Арасу у департману Па-де-Кале. 

(Тањуг) Фото: Тањуг/АП 

Коментари / 0

Оставите коментар