Због сњежне олује стотине путника заглављено

На стотине путника заглављено је у својим возилима на путевима у централној њемачкој држави Хесену усљед сњежних падавина које су прекриле аутопут, и које су довеле до стварања гужви и колона возила које су се протезале километрима.

Свијет 18.01.2024 | 07:46
Због сњежне олује стотине путника заглављено

Полиција није могла да процијени размјере хаоса изазваног снијегом и колико дуго ће магистрални путеви бити блокирани, преноси недјељник "Билд".

У савезној држави Тирингији је поред снијега било и леда на путу, због чега је велики број ауто-превозника одложио своја путовања, а наводи се да би ситуација могла да се поправи у току јутра.

Њемачка метеоролошка служба (ДВД) очекује више снега и упозорава да возачи од области Ајфела и Келна преко планина Ротар до Тирингије, морају да се припреме за ''упорне и понекад јаке снежне падавине'', преноси Тањуг.

У сусједној Француској, поготово у сјеверним областима, на снази остаје наранџасти метео-аларм, и надлежни апелују на возаче да не крећу на пут.

(Тањуг) Фото:А Неwс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Да да

18.01.2024 10:24

Не бојте се ви за Њемацку све то већ други дан функционише као сат. Крените ви од Фоче ка Никшићу па онда пишите о аутопутевима у Њемацкој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

18.01.2024 10:35

Е то си у праву.

Name

Балинген

18.01.2024 13:41

Више требате дасе бринете о сопственим проблем. Ви за Њемацку немате ста да бриненте. Б И Х немозе Њемацку да стигне за милионе година .

Name

Бојан

18.01.2024 12:40

Како су им се показали е-аутомобили по овој зими и снијегу? Никако, поцркали. Значи, поузданост једнако НУЛА.

ОДГОВОРИТЕ