Оптужница против Лубуре и сина бизнисмена из БЛ

Недељко Лубура (47), бивши инспектор у МУП-у Српске и Бојан Рогуљић (42), син бањалучког бизнисмена Славка Рогуљића, оптужени су за злоупотребу положаја односно кријумчарење лица, саопштено је из Тузилаштва БиХ.

Република Српска 08.01.2024 | 14:55
Оптужница против Лубуре и сина бизнисмена из БЛ

Оптужени се терете да су се крајем 2020. године договорили да преко државне границе у БиХ, неyаконито преведу М.И. који се налазио у Словенији, а за којег су знали да је за њим расписана Интерполова потјерница, на захтјев агенција у Црној Гори, као осумњиченом за покушај убиства.  

“Оптужени су знали и да он има кривотворене личне документе БиХ, на други идентитет, али су кориштењем полицијских капацитета и провјерама у ИДДЕА систему утврдили да је та путна исправа проглашена неважећом”, наводе у Тужилаштву БиХ.  

Након што је, како се додаје, оптужени Рогуљић кориштењем СКY ЕЦЦ апликације за заштићену комуникацију, обавијестио М.И. о томе, као и вршио даљу комуникацију о мјесту и времену састанка у Словенији, оптужени Лубура је злоупотријебио свој положај у МУП-у Републике Српске, те користио службено возило са свјетлосном сигнализацијом.

“Возилом су оптужени отишли на подручје Словеније, преузели потраживано лице, те га на тај начин незаконито и без граничних контрола превезли на подручје Босне и Херцеговине”, наводе у Тужилаштву БиХ.  

Оптужени Лубура терети се да за кријумчарење лица и злоупотребу службеног положаја или овлаштења а оптужени Рогуљић за кријумчарење лица.  

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

(БН) Фото: Ф.З./Н1

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Србо

08.01.2024 15:28

То се открило а шта није, криминала у БИХ нема само тамо гдје није откривен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има ли те

08.01.2024 17:20

И овакви су добили чинове у полицији и напредовања фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

08.01.2024 18:46

МУП Републике Српске је само себе деградирало и понизио примајући у своје редове " балван" као што је Лубура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Као и до сада

08.01.2024 19:04

Као и до сада у свим криминалним радњама, изврсиоци це бити ослободјени због недостстка доказа. Вец видјени сценарио стотину и хиљаду пута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МW

09.01.2024 15:51

Непостоји тузиластво БиХ него тузиластво Федерације БиХ.

ОДГОВОРИТЕ