СИПА у просторијама ОБА због одавања тајних података

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ спровели су одређене активности у просторијама Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ БиХ у Бањалуци ради прикупљања доказа у предмету за кривично дјело одавање тајних података, речено је Срни у Тужилаштву БиХ.

Република Српска 01.12.2023 | 11:36
СИПА у просторијама ОБА због одавања тајних података

"Сроведене су одређене активности по налогу Тужилаштва БиХ ради прикупљања доказа у предмету за кривично дјело одавање тајних података из Кривичног закона БиХ", навели су из Тужилаштва БиХ.

У интересу предмета, Тужулаштво у овом тренутку не може дати више информација.

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ спровели су синоћ активности у просторијама Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ БиХ у Бањалуци по налогу Тужилаштва и Суда БиХ, рекла је Срни портпарол Сипе Јелена Миовчић.

Она је појаснила да припадници Сипе ове активности спроводе као вид пружања асистенције Министарству унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево, те да нема информација о кривичним дјелима.

"Ову акцију спроводи МУП Кантона Сарајево, а пошто је на територији Републике Српске надлежан МУП Српске, Сипа, као агенција која је надлежна на територији цијеле БиХ, данас је само ту да изврши те претресе", појаснила је Миовчићева. 

(Срна) Фото:БН

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Нострадамус

01.12.2023 11:57

Ста казе Миле на то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

01.12.2023 12:34

Ко кога овдје прави будаломМУП КС врши претресе усред БЛ и приводиСИПА му служи да само у узму преднмете које му полиција мупа кажеДа поједноставим уђу у просторију припадници МУПа КС и припаднику СИПЕ само кажу де нам скини ону документацију са орман де нам извади све спосе из столова...итд Значи да МУП ФБИХ И Кантона сутра може и Додика ухапсити по наредби суда БИХ да се разумојемоИ нека ја то подржавам јер сам чист пред било којим законом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад-Нострадамус

01.12.2023 16:43

Па захваљујуци Додику Сипа и полиција Федерације мозе да хапси по Републици Србској. Знаци Додика неце хапсити .

Name

Само Хапси

01.12.2023 17:17

Тако је Душан нека их и хапси шта је проблем и треба, подршка свакако момцима ,Сипи,Граничног,Дирекцији за координације, у Српској не признају иста права као мупу приликом одласка у пензију разлог више да их хапсе ,само напред кад је требало уплати ати 25 година у исту касу онда је ок ,онда су сви полицајци исти само хапси све прво све ове из ПИА.

Name

Града

01.12.2023 15:15

Хахаха муп кантона сарајево истрагу над оба хахаха па докле висе сарајевске махале доста је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зденко Бајо

01.12.2023 15:35

Изгледа да су у Тузиластву БиХ конацно сконтали да се овдасњој полицији не мозе вјеровати. Да су им јавили за акцију, вјероватно би био опет неко 'самообјесен' као недавно 15.11. у Бијељини кад су хапсени полицијски и царински сверцери. Резултата обдукције јос нема у јавности ни након 15 дана па процјените сами због цега...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зора пуца

01.12.2023 21:55

Ово је штих проба, вјежба, тренинг, за хапшење једнога од 'наших' првака, првога међу неједнакима. Из СА стигне наредба, задуже Сипу и локо полицију и хапси без одлагања, преттререси, изузимање доказног материјала, прошири истрагу на корупцију, злоупотребе власти, разноразна присвајања, има тога ихаха, злоначко удружење мало веће. Има народ у РС да слави. Као некакво ослобођење.

ОДГОВОРИТЕ