SIPA u prostorijama OBA zbog odavanja tajnih podataka

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ sproveli su određene aktivnosti u prostorijama Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ BiH u Banjaluci radi prikupljanja dokaza u predmetu za krivično djelo odavanje tajnih podataka, rečeno je Srni u Tužilaštvu BiH.

Republika Srpska 01.12.2023 | 11:36
SIPA u prostorijama OBA zbog odavanja tajnih podataka

"Srovedene su određene aktivnosti po nalogu Tužilaštva BiH radi prikupljanja dokaza u predmetu za krivično djelo odavanje tajnih podataka iz Krivičnog zakona BiH", naveli su iz Tužilaštva BiH.

U interesu predmeta, Tužulaštvo u ovom trenutku ne može dati više informacija.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH sproveli su sinoć aktivnosti u prostorijama Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ BiH u Banjaluci po nalogu Tužilaštva i Suda BiH, rekla je Srni portparol Sipe Jelena Miovčić.

Ona je pojasnila da pripadnici Sipe ove aktivnosti sprovode kao vid pružanja asistencije Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo, te da nema informacija o krivičnim djelima.

"Ovu akciju sprovodi MUP Kantona Sarajevo, a pošto je na teritoriji Republike Srpske nadležan MUP Srpske, Sipa, kao agencija koja je nadležna na teritoriji cijele BiH, danas je samo tu da izvrši te pretrese", pojasnila je Miovčićeva. 

(Srna) Foto:BN

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

01.12.2023 11:57

Sta kaze Mile na to.

ODGOVORITE
Name

Dušan

01.12.2023 12:34

Ko koga ovdje pravi budalomMUP KS vrši pretrese usred BL i privodiSIPA mu služi da samo u uzmu prednmete koje mu policija mupa kažeDa pojednostavim uđu u prostoriju pripadnici MUPa KS i pripadniku SIPE samo kažu de nam skini onu dokumentaciju sa orman de nam izvadi sve spose iz stolova...itd Znači da MUP FBIH I Kantona sutra može i Dodika uhapsiti po naredbi suda BIH da se razumojemoI neka ja to podržavam jer sam čist pred bilo kojim zakonom.

ODGOVORITE
Name

Nenad-Nostradamus

01.12.2023 16:43

Pa zahvaljujuci Dodiku Sipa i policija Federacije moze da hapsi po Republici Srbskoj. Znaci Dodika nece hapsiti .

Name

Samo Hapsi

01.12.2023 17:17

Tako je Dušan neka ih i hapsi šta je problem i treba, podrška svakako momcima ,Sipi,Graničnog,Direkciji za koordinacije, u Srpskoj ne priznaju ista prava kao mupu prilikom odlaska u penziju razlog više da ih hapse ,samo napred kad je trebalo uplati ati 25 godina u istu kasu onda je ok ,onda su svi policajci isti samo hapsi sve prvo sve ove iz PIA.

Name

Grada

01.12.2023 15:15

Hahaha mup kantona sarajevo istragu nad oba hahaha pa dokle vise sarajevske mahale dosta je

ODGOVORITE
Name

Zdenko Bajo

01.12.2023 15:35

Izgleda da su u Tuzilastvu BiH konacno skontali da se ovdasnjoj policiji ne moze vjerovati. Da su im javili za akciju, vjerovatno bi bio opet neko 'samoobjesen' kao nedavno 15.11. u Bijeljini kad su hapseni policijski i carinski sverceri. Rezultata obdukcije jos nema u javnosti ni nakon 15 dana pa procjenite sami zbog cega...

ODGOVORITE
Name

Zora puca

01.12.2023 21:55

Ovo je štih proba, vježba, trening, za hapšenje jednoga od 'naših' prvaka, prvoga među nejednakima. Iz SA stigne naredba, zaduže Sipu i loko policiju i hapsi bez odlaganja, prettreresi, izuzimanje dokaznog materijala, proširi istragu na korupciju, zloupotrebe vlasti, raznorazna prisvajanja, ima toga ihaha, zlonačko udruženje malo veće. Ima narod u RS da slavi. Kao nekakvo oslobođenje.

ODGOVORITE