Стате Департмент издао упозорење: Опрез широм свијета

Амерички Сате Департмент је данас издао званично упозорење својим држављанима да буду посебно опрезни приликом путовања или боравка у било којој земљи свијета.

Свијет 19.10.2023 | 19:08
Стате Департмент издао упозорење: Опрез широм свијета

Ово упозорење долази усљед ескалације тензија на различитим локацијама широм свијета, са потенцијалом за терористичке нападе, демонстрације или насилне акције усмјерене против америчких грађана и интереса.

Стате Департмент снажно савјетује свим америчким држављанима у иностранству да буду изузетно обазриви и придржавају се безбједносних смјерница.

У званичном саопштењу Стате Департмента се наглашава да амерички држављани требају посебно водити рачуна о безбједности на локацијама које посјећују током путовања, а нарочито приликом туристичких активности.

"Како бисте обезбиједили додатну сигурност и лакшу комуникацију у хитним ситуацијама у иностранству, позивамо све грађане да се пријаве за Смарт Травелер Енроллмент Програм (СТЕП), путем којег ће примати важне информације и упозорења," стоји у саопштењу.

(Клиx)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Јоја

19.10.2023 19:19

Не брините бедници у Србију и Републику Српску мозете доци бицете домацински примљени доцекани , Срби су народ нормалан и гостољубив али од ових монструма нема мира цитав век , пребродице се и то ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Јоја

20.10.2023 07:42

Јес могу доци толико их Миле испрозивао на најгори нацин све и једаног странца попљује и вријеђа.

Name

Богдан.

19.10.2023 19:20

Доце вама црни петак ускоро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Девил

19.10.2023 20:11

За сво зло које се десава сиром свијета сте управо ви криви, маму вам хохстаплерску. Растурили сте све земље на истоку, разорили домове гомилама људи и убили њихове близње васим бомбама и орузјем. Из свих тих земаља сте односили природна богатства. То васе зло је пробудило зло код годинама угњетаваних народа. За рат измедју Украјине и Русије сте ви криви, као и за убиства и терористицке нападе сиром Европе. Зар није мало цудно да се свуда покрецу ратови, осим на америцком тлу. Стици це вас прије или касније све сто сте заслузили скотови једни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре дебил

20.10.2023 07:55

Јел примјећујете, код њих у УСА и осталом западу нема рата, влада мир и добро се живи. То је због демократије. То што други по свијету хушкају на мржњу да би владали то је друга ствар, али дебили то не схваћају јер су дио хушкачког система.

Name

михаил

19.10.2023 20:16

Дошло време да и ваши градјани одговарају пред законима других земаља .Језуитима ако Бог да ускоро крај

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

19.10.2023 20:34

Дошао ђаво по своје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само 7%

19.10.2023 22:03

Амерцких градјана је бар једном негдје отпутовало изван САД. Није цудо сто мисле да зиве у добру (америцки сан) да имају људска права итд....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма, јест

20.10.2023 07:59

Код Хамас има се људска права. Због таквих режима Хамас, Слобе, Путини, и имамо сеобу народа. Народи путују правац њихове земље, имају потребе, присиљени, тамо су људска права, Амери не, зато само 7% како кажеш.