State Department izdao upozorenje: Oprez širom svijeta

Američki Sate Department je danas izdao zvanično upozorenje svojim državljanima da budu posebno oprezni prilikom putovanja ili boravka u bilo kojoj zemlji svijeta.

Svijet 19.10.2023 | 19:08
State Department izdao upozorenje: Oprez širom svijeta

Ovo upozorenje dolazi usljed eskalacije tenzija na različitim lokacijama širom svijeta, sa potencijalom za terorističke napade, demonstracije ili nasilne akcije usmjerene protiv američkih građana i interesa.

State Department snažno savjetuje svim američkim državljanima u inostranstvu da budu izuzetno obazrivi i pridržavaju se bezbjednosnih smjernica.

U zvaničnom saopštenju State Departmenta se naglašava da američki državljani trebaju posebno voditi računa o bezbjednosti na lokacijama koje posjećuju tokom putovanja, a naročito prilikom turističkih aktivnosti.

"Kako biste obezbijedili dodatnu sigurnost i lakšu komunikaciju u hitnim situacijama u inostranstvu, pozivamo sve građane da se prijave za Smart Traveler Enrollment Program (STEP), putem kojeg će primati važne informacije i upozorenja," stoji u saopštenju.

(Klix)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Joja

19.10.2023 19:19

Ne brinite bednici u Srbiju i Republiku Srpsku mozete doci bicete domacinski primljeni docekani , Srbi su narod normalan i gostoljubiv ali od ovih monstruma nema mira citav vek , prebrodice se i to ...

ODGOVORITE
Name

re Joja

20.10.2023 07:42

Jes mogu doci toliko ih Mile isprozivao na najgori nacin sve i jedanog stranca popljuje i vrijeđa.

Name

Bogdan.

19.10.2023 19:20

Doce vama crni petak uskoro.

ODGOVORITE
Name

Devil

19.10.2023 20:11

Za svo zlo koje se desava sirom svijeta ste upravo vi krivi, mamu vam hohstaplersku. Rasturili ste sve zemlje na istoku, razorili domove gomilama ljudi i ubili njihove bliznje vasim bombama i oruzjem. Iz svih tih zemalja ste odnosili prirodna bogatstva. To vase zlo je probudilo zlo kod godinama ugnjetavanih naroda. Za rat izmedju Ukrajine i Rusije ste vi krivi, kao i za ubistva i teroristicke napade sirom Evrope. Zar nije malo cudno da se svuda pokrecu ratovi, osim na americkom tlu. Stici ce vas prije ili kasnije sve sto ste zasluzili skotovi jedni.

ODGOVORITE
Name

Re debil

20.10.2023 07:55

Jel primjećujete, kod njih u USA i ostalom zapadu nema rata, vlada mir i dobro se živi. To je zbog demokratije. To što drugi po svijetu huškaju na mržnju da bi vladali to je druga stvar, ali debili to ne shvaćaju jer su dio huškačkog sistema.

Name

mihail

19.10.2023 20:16

Došlo vreme da i vaši gradjani odgovaraju pred zakonima drugih zemalja .Jezuitima ako Bog da uskoro kraj

ODGOVORITE
Name

+

19.10.2023 20:34

Došao đavo po svoje.

ODGOVORITE
Name

Samo 7%

19.10.2023 22:03

Amerckih gradjana je bar jednom negdje otputovalo izvan SAD. Nije cudo sto misle da zive u dobru (americki san) da imaju ljudska prava itd....

ODGOVORITE
Name

Ma, jest

20.10.2023 07:59

Kod Hamas ima se ljudska prava. Zbog takvih režima Hamas, Slobe, Putini, i imamo seobu naroda. Narodi putuju pravac njihove zemlje, imaju potrebe, prisiljeni, tamo su ljudska prava, Ameri ne, zato samo 7% kako kažeš.