Израда социјалне карте мртво слово на папиру

Уколико не дође до изарде социјалне карте до краја ове године, одборници опозиционог СДС-а, предлажу да, због непоштовања скупштине општине Гацко и неодговорног приступа раду, као и позицији функције коју обавља, Скупштина општине приликом доношења буџета за 2024. годину умањи стимулативни дио личног дохотка начелнику општине  за 20%.

Република Српска 17.10.2023 | 22:09
Израда социјалне карте мртво слово на папиру

Клуб одборника СДС Гацко тражи од локалне скупштине да најо најоштрије осуде наченика општине Гацко Огњена Милинковића (СНСД), јер се, како наводе, на крајње безобзиран начин оглушио да спроведе Одлуку о изради социјалне карте те локалне заједнице.

Иницијатор израде социјалне карте био је Клуб одборника СДС-а, што је локална скупштина једногласно прихватила почетком марта ове године.

Дати су рокови за израду социјалне карте, а на основу скупштинске одлуке, задужења су имали начелник општине, као и поједине општинске службе, док је Центар за социјални рад требао да буде носилац тих активности.

Тиме се, како се објашњава, требало утврдити да ли у општини Гацко постоје становници који су у стању социјалне потребе, односно за које све категорије друштва треба обезбиједити најосновније потребе за живот.

Тада усвојеном одлуком је дефинисана и норма којом се израђена социјална карта налази у власништву наведене Јавне установе као и обавезујући нормативи за извршиоца услуга који у складу са Законом о заштити тајности података не остављају простора за било какав вид злоупотреба. 

Такође. начелник општине био је задужен и да у року од 60 дана обавијести локални парламент о активностима на изради социјалне карте, али до тога није дошло у претходним мјесецима, а локална скупштина није засједала седам мјесеци.

 Одлука о изради социјалне карте никада није реализована што представља јасан показатељ односа начелника општине Огњена Милинковића према локалном парламенту али и према становницима Гацка, нарочито према одом дијелу становништа због којег и постоји потреба за израдом социјалне карте, наводе из Клуба одборника СДС-а гацко.

Зато поново траже од локалне скупштине да захтијева од начелника општине да се спроведу све одлуком потребне активности те социјална карта изради до краја ове године.

Уколико не дође до изарде социјалне карте до краја ове године, одборници опозиционог СДС-а, предлажу да, због непоштовања скупштине општине Гацко и неодговорног приступа раду, као и позицији функције коју обавља, скупштина  приликом доношења буџета за наредну годину умањи стимулативни дио личног дохотка начелнику општине за 20%.

Та средства, како стоји у закључцима Клуба СДС- Гацко, добијена усљед умањења личног дохотка начелника општине , буџетом за 2024. годину биће додијељена Удружењу са четверо и више дјеце „Колијевка“.

(БН) Фото: Архива                                                            

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Јоксо

17.10.2023 23:13

Вукота врати се. Све ти је опростено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган.ст

18.10.2023 01:52

А где је борацки за овај месец за незапослене борце до 60 г.нема га...

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

18.10.2023 07:35

Само нека ждеру они. Поцркали дабогда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајде бриши

18.10.2023 09:59

Каква црна социјална карта, зашто то и чему..??!! Кад се знају токови новца, куда и камо у чије бисаге се слијевају. Така су времена, таки народ, као дивља племена, гладеж и грабеж свеопшта, пљачка до балчака, нема наде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

222

18.10.2023 13:25

Пропас за народ ми стари дако помремо теско младости какоце презивити ако није све и отисло из ове пустиње