Нова оаза за игру под обручима - Моззарт свечано отворио терен у Бијељини

Понуда спортских садржаја у Бијељини сада је још богатија јер је компанија Моззарт у овом граду наставила акцију реконструкције терена широм земље. Посебно су срећни љубитељи кошарке јер су добили нову оазу за игру под обручима!

Република Српска 07.10.2023 | 17:57
Нова оаза за игру под обручима - Моззарт свечано отворио терен у Бијељини

Регионални лидер у приређивању игара на срећу обновио је терен из 1963. године и предао га на коришћење грађанима Бијељине.

Сви који воле спорт и рекреацију сада ће имати прилику да на терену са специјалном подлогом и професионалним конструкцијама развијају и усавршавају игру која је толико вољена на овим просторима. 

“Обнова је реализована, прије свега, захваљујући компанији Моззарт која је уложила финансије у реконструкцију овог терена, односно у наш град. Велику захвалност дугујемо и ентузијастима из КК Радник који су све вријеме били спона између компаније Моззарт и Градске управе” каже Радослав Остојић, савјетник градоначелника Града Бијељина. 

Међу бијељинским кошаркашима, најсрећнији су бивши и садашњи играчи КК Радник. Овај градски терен користе годинама, а изграђен је давне 1963. године, након чега никада у њега није улагано.

Зато из Радника поручују да је задовољство бити свједок историјског дана за развој кошарке у Бијељини. 

„Компанија Моззарт је на нашим просторима позната као друштвено одговорна компанија, а без њихове иницијативе, реновирање овог терена не би било могуће. Урађен је у корист свих грађана Бијељине, нарочито дјеце, а надам се да ће на овом игралишту стасавати нови шампиони“, рекао је Владимир Вуловић из КК Радник. 

Ово је шести терен који је компанија Моззарт обновила у нашој земљи. Прије Бијељине, реновирана су два игралишта у Бањој Луци и по један у Добоју, Билећи и Јабланици.

“Кроз овај пројекат желимо да обогатимо понуду спортског садржаја и омогућимо што боље услове за раст и развој будућих шампиона. Идеја није да терене користе само професионални спортисти, већ и рекреативци. Кроз наше акције желимо да укажемо на важност бављења спортом, на социјализацију, дружење међу вршњацима и да усмјеримо младе ка здравом начину живота“, каже Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова компаније Моззарт.  

Свечаном пресјецању врпце, претходила је пријатељска ревијална утакмица између кошаркаша Радника и омладинаца Коша који су одиграли први меч на новом Моззарт терену. Резултат је био у другом плану, а у првом чињеница да сада имају ново мјесто за игру које је Моззарт реновирао по свјетским стандардима. 

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

Након свечаности отварања, на терен су изашли хумани шутери тројки. Тројица најбољих добила су вриједне поклоне компаније Моззарт. А за сваку погођену тројку, Моззарт је донирао по 100 КМ у хуманитарне сврхе. Прикупљено је 2.000 КМ, а цјелокупан износ је усмјерен Удружењу за помоћ лицима са аутизмом “Другачији свијет” из Бијељине. 

(ПР)