Nova oaza za igru pod obručima - Mozzart svečano otvorio teren u Bijeljini

Ponuda sportskih sadržaja u Bijeljini sada je još bogatija jer je kompanija Mozzart u ovom gradu nastavila akciju rekonstrukcije terena širom zemlje. Posebno su srećni ljubitelji košarke jer su dobili novu oazu za igru pod obručima!

Republika Srpska 07.10.2023 | 17:57
Nova oaza za igru pod obručima - Mozzart svečano otvorio teren u Bijeljini

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću obnovio je teren iz 1963. godine i predao ga na korišćenje građanima Bijeljine.

Svi koji vole sport i rekreaciju sada će imati priliku da na terenu sa specijalnom podlogom i profesionalnim konstrukcijama razvijaju i usavršavaju igru koja je toliko voljena na ovim prostorima. 

“Obnova je realizovana, prije svega, zahvaljujući kompaniji Mozzart koja je uložila finansije u rekonstrukciju ovog terena, odnosno u naš grad. Veliku zahvalnost dugujemo i entuzijastima iz KK Radnik koji su sve vrijeme bili spona između kompanije Mozzart i Gradske uprave” kaže Radoslav Ostojić, savjetnik gradonačelnika Grada Bijeljina. 

Među bijeljinskim košarkašima, najsrećniji su bivši i sadašnji igrači KK Radnik. Ovaj gradski teren koriste godinama, a izgrađen je davne 1963. godine, nakon čega nikada u njega nije ulagano.

Zato iz Radnika poručuju da je zadovoljstvo biti svjedok istorijskog dana za razvoj košarke u Bijeljini. 

„Kompanija Mozzart je na našim prostorima poznata kao društveno odgovorna kompanija, a bez njihove inicijative, renoviranje ovog terena ne bi bilo moguće. Urađen je u korist svih građana Bijeljine, naročito djece, a nadam se da će na ovom igralištu stasavati novi šampioni“, rekao je Vladimir Vulović iz KK Radnik. 

Ovo je šesti teren koji je kompanija Mozzart obnovila u našoj zemlji. Prije Bijeljine, renovirana su dva igrališta u Banjoj Luci i po jedan u Doboju, Bileći i Jablanici.

“Kroz ovaj projekat želimo da obogatimo ponudu sportskog sadržaja i omogućimo što bolje uslove za rast i razvoj budućih šampiona. Ideja nije da terene koriste samo profesionalni sportisti, već i rekreativci. Kroz naše akcije želimo da ukažemo na važnost bavljenja sportom, na socijalizaciju, druženje među vršnjacima i da usmjerimo mlade ka zdravom načinu života“, kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.  

Svečanom presjecanju vrpce, prethodila je prijateljska revijalna utakmica između košarkaša Radnika i omladinaca Koša koji su odigrali prvi meč na novom Mozzart terenu. Rezultat je bio u drugom planu, a u prvom činjenica da sada imaju novo mjesto za igru koje je Mozzart renovirao po svjetskim standardima. 

HUMANITARNA AKCIJA

Nakon svečanosti otvaranja, na teren su izašli humani šuteri trojki. Trojica najboljih dobila su vrijedne poklone kompanije Mozzart. A za svaku pogođenu trojku, Mozzart je donirao po 100 KM u humanitarne svrhe. Prikupljeno je 2.000 KM, a cjelokupan iznos je usmjeren Udruženju za pomoć licima sa autizmom “Drugačiji svijet” iz Bijeljine. 

(PR)