Чишћена столица уочи састанка Кима и Путина

На друштвеним мрежама се појавио снимак телохранитеља севернокорејског вође Ким Џонг Уна који у белим рукавицама бришу столицу на којој је он седео током јучерашњег састанка са руским председником Владимиром Путином, а потом прелазе уређајем преко ње.

Свијет 14.09.2023 | 13:44
Чишћена столица уочи састанка Кима и Путина

Клип је, између осталих објавио и Антон Герашченко, саветник министра унутрашњих послова Украјине.

- Наводно, ово су припреме са циљем да се осигиура да столица на коју треба да седне Ким Џонг Ун буде у најбољем могућем стању - написао је Герашченко у овом посту.

У коментару на његову објаву један од корисника друштвене мреже X (бивши Твитер) написао је да су из Русије објаснили да је ово урађено након састанка Кима Путина како би са столице били уклоњени отисци прстију и ДНК налази севернокорејског вође, али да никада није чуо за скенирање столице након састанка.

Снимак је привукао пажњу и британског Дејли мирора на чијем сајту је објављено да је столица брисана уочи састанка Путина и Кима у просторијама космодрома "Восточни" на истоку Русије.

Наводи се да би један од разлога за ово могао да буде Кимов страх од радијације у тој просторији.

Лист наводи да у међународној заједници постоји уверење да је то због тога што Ким зна да су Путинове екипе за убиства познате по коришћењу смртоносних агенаса Новичок и Полонијум 210 за тровање непријатеља или одбачених пријатеља.

Наводи се да су Кимови људи уз то проверили и издржљивост столице како би на њу могао да седне вођа који наводно тежи више од 130 килограма.

(Курир) Фото: Кореан Централ Неwс Агенцy/Кореа Неwс Сервице виа АП, Принтсцреен/Тwиттер

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Оли

14.09.2023 14:00

Требао је понијети своју столицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амбасадор

14.09.2023 14:00

На какву столицу сједа Додо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бурке

14.09.2023 14:48

Види ми оквирова за пиштољ...јадни су обадвојца...не зна се ко се више боји властите сјене и сарадника

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

14.09.2023 14:54

колик год да су Руси и Кореанци, лоси момци, не могу бити веци злотвори од амера и енглеза.Погледајте ста су урадили по Африци и блиском истоку развалии им дрзаве [какве год дqа су биле како тако су функционисале] Либија, Ирак...а како зиве сад њихови народи. БУДИМО ОБЈЕКТИВНИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.09.2023 21:44

Тачно тако. Коментар на мјесту.

Name

Корослав

15.09.2023 00:15

Будимо објективни .Било ти у кући као Русима и Кореанцима .Што би са Куwаитом ?

Name

врцо

14.09.2023 15:26

Али толики пут превалит морао је да једе и нормално вршење нужде,е сада тко је морао да упакује измет и врати у кореју јер забога открит ће му руси здравствено стање,аааахахаааааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАТИСТИЦАР

14.09.2023 20:01

ЛУДЈАК !ПРАВИ СЕ ЛУД,А ДЈЕЦУ ЈЕ СМЈЕСТИО У СВАЈЦАРСКУ,ИЗНИО КАПИРАЛ ЗА ЊИМА,НАРОДУ НАБИО СТРАХ,А И ОН ПУН СТРАХА,ТЕСКИ ПСИХОПАТА,СТА ЈЕ ПУТИНУ ТРЕБАЛО ДА ГА ЗОВЕ У ГОСТЕ.ОТПАД ЉУДСКА.