Čišćena stolica uoči sastanka Kima i Putina

Na društvenim mrežama se pojavio snimak telohranitelja severnokorejskog vođe Kim Džong Una koji u belim rukavicama brišu stolicu na kojoj je on sedeo tokom jučerašnjeg sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a potom prelaze uređajem preko nje.

Svijet 14.09.2023 | 13:44
Čišćena stolica uoči sastanka Kima i Putina

Klip je, između ostalih objavio i Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine.

- Navodno, ovo su pripreme sa ciljem da se osigiura da stolica na koju treba da sedne Kim Džong Un bude u najboljem mogućem stanju - napisao je Geraščenko u ovom postu.

U komentaru na njegovu objavu jedan od korisnika društvene mreže X (bivši Tviter) napisao je da su iz Rusije objasnili da je ovo urađeno nakon sastanka Kima Putina kako bi sa stolice bili uklonjeni otisci prstiju i DNK nalazi severnokorejskog vođe, ali da nikada nije čuo za skeniranje stolice nakon sastanka.

Snimak je privukao pažnju i britanskog Dejli mirora na čijem sajtu je objavljeno da je stolica brisana uoči sastanka Putina i Kima u prostorijama kosmodroma "Vostočni" na istoku Rusije.

Navodi se da bi jedan od razloga za ovo mogao da bude Kimov strah od radijacije u toj prostoriji.

List navodi da u međunarodnoj zajednici postoji uverenje da je to zbog toga što Kim zna da su Putinove ekipe za ubistva poznate po korišćenju smrtonosnih agenasa Novičok i Polonijum 210 za trovanje neprijatelja ili odbačenih prijatelja.

Navodi se da su Kimovi ljudi uz to proverili i izdržljivost stolice kako bi na nju mogao da sedne vođa koji navodno teži više od 130 kilograma.

(Kurir) Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, Printscreen/Twitter

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Oli

14.09.2023 14:00

Trebao je ponijeti svoju stolicu

ODGOVORITE
Name

Ambasador

14.09.2023 14:00

Na kakvu stolicu sjeda Dodo?

ODGOVORITE
Name

Burke

14.09.2023 14:48

Vidi mi okvirova za pištolj...jadni su obadvojca...ne zna se ko se više boji vlastite sjene i saradnika

ODGOVORITE
Name

A

14.09.2023 14:54

kolik god da su Rusi i Koreanci, losi momci, ne mogu biti veci zlotvori od amera i engleza.Pogledajte sta su uradili po Africi i bliskom istoku razvalii im drzave [kakve god dqa su bile kako tako su funkcionisale] Libija, Irak...a kako zive sad njihovi narodi. BUDIMO OBJEKTIVNI...

ODGOVORITE
Name

Re

14.09.2023 21:44

Tačno tako. Komentar na mjestu.

Name

Koroslav

15.09.2023 00:15

Budimo objektivni .Bilo ti u kući kao Rusima i Koreancima .Što bi sa Kuwaitom ?

Name

vrco

14.09.2023 15:26

Ali toliki put prevalit morao je da jede i normalno vršenje nužde,e sada tko je morao da upakuje izmet i vrati u koreju jer zaboga otkrit će mu rusi zdravstveno stanje,aaaahahaaaaaa

ODGOVORITE
Name

STATISTICAR

14.09.2023 20:01

LUDJAK !PRAVI SE LUD,A DJECU JE SMJESTIO U SVAJCARSKU,IZNIO KAPIRAL ZA NJIMA,NARODU NABIO STRAH,A I ON PUN STRAHA,TESKI PSIHOPATA,STA JE PUTINU TREBALO DA GA ZOVE U GOSTE.OTPAD LJUDSKA.