Каја препевала песму Терезе Кесовије- Хрвати је урнисали због екавице!

Каја Остојић нашла се на мети критика, јер је песму "Последња и прва љубави" препевала на екавици.

Забава 12.09.2023 | 16:29
Каја препевала песму Терезе Кесовије- Хрвати је урнисали због екавице!

Српска певачица Каја Остојић на мети је сурових критика након што је препевала чувени хит "Последња и прва љубави" Терезе Кесовије. 

Песма и спот угедали су светлост дана, а Хрвати нису штедели српску певачицу."Хрватске песме певај на ијекавици, у њиховој оригиналној верзији", поручили су јој.

"Ако већ снимаш кавер, онда га сними у оригиналу. Не можеш га певати на екавици ако је оригинал ијекавица. Ово је превелик залогај за тебе. Ужас, мало је рећи ужас! Ниједна нота не иде уз тебе! Испоштуј певачицу и народ и певај како се пева ако већ узимаш туђе", само су још неки од коментара који се налазе испод Кајиног спота на Јутјубу, али и Тик току и Инстаграму.

Како је Каја уредно платила ауторска права, али и добила дозволу да ову песму отпева на екавици, одлучила је да на овакве коментаре не остане дужна.

"Ја сам приликом плаћања ауторских права одмах питала да ли морам да певам у оригиналној изведби, на ијекавици, и рекли су ми да не морам! Ја сам Српкиња и нормално је да ћу песме, биле оне босанске, хрватске, црногорске, певати на екавици! Ако неко с тим има проблем, не мора да слуша", каже Каја Остојић и објашњава да је њена намера била да музиком спаја људе, а не да прави поделе међу људима.

Kaja OstojićФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН

"Нема сумње да се подигла велика прашина око тога да 'неко дира у светињу' и да ли је требало да певам на ијекавици или екавици, али ја се нећу бавити тиме. Песма је љубавна, једна од најлепших са ових простора и настала је у нека много срећнија времена, тако да ћу се ја фокусирати на љубав, срећу и, наравно, музику, јер је то овде једино важно! Велики Кемал Монтено написао је ову песму за један од најраскошнијих вокала свих времена Терезу Кесовију, која ју је својом интерпретацијом учинила огромном у сваком смислу, посебно певачки изузетно изазовном. Велика је храброст била препевати је у било ком аранжману. Опростите ми што сам се усудила, и то врло сведено, само уз маестрално одсвиран клавир да је препевам! Дала сам јој свој печат у виду украса и емоције, и мислим да савршенију емоцију од ове коју сам дала нисам дала никада до сада", рекла је.

Послушајте Кајину изведбу:

(мондо.рс)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БЛ

12.09.2023 17:57

Везе она нема са пјевањем….

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

13.09.2023 08:31

Колико мрзње у једном народу то је цудо

ОДГОВОРИТЕ