Мура достигла максимум, Сава била близу рекорда

У Хрватској је на Сави, Драви и Мури уведено ванредно стање одбране од поплава, а локални медији јављају да је Мура јутрос у пет сати достигла нови максимум.

Регион 07.08.2023 | 07:15
Мура достигла максимум, Сава била близу рекорда

Медјимурски.хр наводи да је Мура јутрос у пет сати достигла нови максимум од 543 центиметра, да сада пада и да је у шест сати водостај био 541 центиметар, преноси Индеx.хр.

Шефица Службе у сектору за хидрологију Државног хидрометеоролошког завода Хрватске Татјана Вујновић изразила је наду да ће се од уторка, са стабилизацијом временских прилика, стабилизовати и прилике на набујалим рекама.

Нагласила је да су Драва и Мура почеле да опадају у Аустрији, али да би опале у Хрватској, њихов ниво мора пасти и у Словенији.

Потврдила је да је Сава у горњем делу почела опадати већ у суботу и да се водени талас помера низводно. 

Тренутно је врх таласа у Ругвици и Превлаци, помераће се низводно и то ће трајати данима јер је Сава у том делу спора, објаснила је она. 

Осим на подручју Ругвице и Орла, Сава је ноћас велике проблеме задавала и мештанима Лијевог Дубровчака на подручју Иванић- Града.

Према информацијама са терена, водостај Саве је у једном тренутку био  871 центиметар, што је само један центиметар ниже од рекорда из 2010. године.

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар