Радници Козарског вјесника прекинули вишедневни штрајк

- Радници Информативно-пословног центра "Козарски вјесник" прекинули су штрајк након што је град уплатио средства, чиме је рачун фирме одблокиран, саопштио је данас синдикат ове медијске куће.

Република Српска 19.06.2023 | 15:23
Радници Козарског вјесника прекинули вишедневни штрајк

"Послије преговора са градоначелником /Слободаном Јавором/ и испуњења захтјева, радници су једногласно донијели одлуку да се прекине штрајк упозорења", наводи се у саопштењу из "Козарског вјесника".

Са градоначелником је, како је наведено, договорено повећање плата за 20 одсто од 1. јануара 2024. године, а и раније ако се стекну услови за то, док је у току рјешавање систематизације радних мјеста и прављење колективног уговора.

Синдикат је захвалио на подршци медијима и Гранском синдикату медија и графичара, а посебно извршном секретару Регионалног синдикалног центра Приједор Сњежани Радић.

Радници су били у штрајку упозорења од 8. јуна, тражећи измирење дуга за порезе и доприносе, повећање плата, систематизацију радних мјеста, колективни уговор и минималне услове за рад.

(Срна) Фото: БН 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Искушеник

19.06.2023 16:38

Гашење се спрема у градској "кухињи"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

20.06.2023 07:44

Свака част, а сад и остале фирме тј установе и јавна предузећа која дјелују из буџета Градске управе, да њихове синдикалне организације тј. синдикалне вође организују штрајкове са јасно постављеним захтјевима и од истих не одступати. Вјерујте радници Козарског вијесника нису усамљен случај...

ОДГОВОРИТЕ