Radnici Kozarskog vjesnika prekinuli višednevni štrajk

- Radnici Informativno-poslovnog centra "Кozarski vjesnik" prekinuli su štrajk nakon što je grad uplatio sredstva, čime je račun firme odblokiran, saopštio je danas sindikat ove medijske kuće.

Republika Srpska 19.06.2023 | 15:23
Radnici Kozarskog vjesnika prekinuli višednevni štrajk

"Poslije pregovora sa gradonačelnikom /Slobodanom Javorom/ i ispunjenja zahtjeva, radnici su jednoglasno donijeli odluku da se prekine štrajk upozorenja", navodi se u saopštenju iz "Кozarskog vjesnika".

Sa gradonačelnikom je, kako je navedeno, dogovoreno povećanje plata za 20 odsto od 1. januara 2024. godine, a i ranije ako se steknu uslovi za to, dok je u toku rješavanje sistematizacije radnih mjesta i pravljenje kolektivnog ugovora.

Sindikat je zahvalio na podršci medijima i Granskom sindikatu medija i grafičara, a posebno izvršnom sekretaru Regionalnog sindikalnog centra Prijedor Snježani Radić.

Radnici su bili u štrajku upozorenja od 8. juna, tražeći izmirenje duga za poreze i doprinose, povećanje plata, sistematizaciju radnih mjesta, kolektivni ugovor i minimalne uslove za rad.

(Srna) Foto: BN 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Iskušenik

19.06.2023 16:38

Gašenje se sprema u gradskoj "kuhinji"

ODGOVORITE
Name

Mirko

20.06.2023 07:44

Svaka čast, a sad i ostale firme tj ustanove i javna preduzeća koja djeluju iz budžeta Gradske uprave, da njihove sindikalne organizacije tj. sindikalne vođe organizuju štrajkove sa jasno postavljenim zahtjevima i od istih ne odstupati. Vjerujte radnici Kozarskog vijesnika nisu usamljen slučaj...

ODGOVORITE