Одбијен притвор за осумњичене за талачку кризу

Основни суд у Вишеграду одбио је приједлог Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево за одређивање притвора против четири особе које су због талачке кризе ухапшене у петак у Рудом.

Република Српска 19.06.2023 | 14:15
Одбијен притвор за осумњичене за талачку кризу

Лицу А.В., који је првоосумњичено одређена је мјера забране састајања са лицем Н.Д., као и приближавање од 50 метара, због сумње да је починио кривично дјело спречавање службеног лица у вршење службене радње.

Притвор је одбијен и лицима А.М., Н.О. и Б.Д., који су осумњичено за спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

"Ова четири лица су осумњичена су да су починила кривична дјела спречавање службеног лица у вршењу службене дужности, протиправно лишење слободе и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја", саопштено је из Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву.

Они су затражили одређивање притвора због опасности да ће осумњичени боравком на слободи имати прилику и утицати на свједоке, те уништити, сакрити, измијенити доказе или трагове важне за кривични поступак.

"Притвор је затражен и због бојазни да ће осумњичени, ако се нађу на слободи, поновити исто кривично дјело или починити друго кривично дјело", пише у саопштењу.

Подсјећамо, они су осумњичени да су у петак око осам часова у кругу предузећа "Два брата" у Рудом, у власништву осумњиченог А.В. пријетњом да ће употријебити силу заједнички спријечили у вршењу дужности службенике судске полиције П.П. и П.Б.

(Независне)   Фото:Независне

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мико

19.06.2023 14:48

Дај објавите ко су судије које су доњеле ову одлуку да их ставимо на стуб срама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

19.06.2023 19:30

Фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

вишеградска

19.06.2023 19:48

Е СВАШТА, ЗАКОНА И ОНИХ СТВАРИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија брат

19.06.2023 21:55

А сто да га ставис на стуб срама. Донио једину исправну одлуку. Арсици су домацини људи , досли полицајци да се курце и да га приведу за казну од 100 км. Свака им цаст и апсолутна подрска. Е тако. Ко има зељу да писе писацемо цитаву ноц није проблем али само аргументивано. Толико о томе. Поздрав из сокоца.

ОДГОВОРИТЕ