Odbijen pritvor za osumnjičene za talačku krizu

Osnovni sud u Višegradu odbio je prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo za određivanje pritvora protiv četiri osobe koje su zbog talačke krize uhapšene u petak u Rudom.

Republika Srpska 19.06.2023 | 14:15
Odbijen pritvor za osumnjičene za talačku krizu

Licu A.V., koji je prvoosumnjičeno određena je mjera zabrane sastajanja sa licem N.D., kao i približavanje od 50 metara, zbog sumnje da je počinio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenje službene radnje.

Pritvor je odbijen i licima A.M., N.O. i B.D., koji su osumnjičeno za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

"Ova četiri lica su osumnjičena su da su počinila krivična djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, protipravno lišenje slobode i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Oni su zatražili određivanje pritvora zbog opasnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi imati priliku i uticati na svjedoke, te uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

"Pritvor je zatražen i zbog bojazni da će osumnjičeni, ako se nađu na slobodi, ponoviti isto krivično djelo ili počiniti drugo krivično djelo", piše u saopštenju.

Podsjećamo, oni su osumnjičeni da su u petak oko osam časova u krugu preduzeća "Dva brata" u Rudom, u vlasništvu osumnjičenog A.V. prijetnjom da će upotrijebiti silu zajednički spriječili u vršenju dužnosti službenike sudske policije P.P. i P.B.

(Nezavisne)   Foto:Nezavisne

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Miko

19.06.2023 14:48

Daj objavite ko su sudije koje su donjele ovu odluku da ih stavimo na stub srama

ODGOVORITE
Name

Obican covjek

19.06.2023 19:30

Fuj

ODGOVORITE
Name

višegradska

19.06.2023 19:48

E SVAŠTA, ZAKONA I ONIH STVARI.

ODGOVORITE
Name

Sudija brat

19.06.2023 21:55

A sto da ga stavis na stub srama. Donio jedinu ispravnu odluku. Arsici su domacini ljudi , dosli policajci da se kurce i da ga privedu za kaznu od 100 km. Svaka im cast i apsolutna podrska. E tako. Ko ima zelju da pise pisacemo citavu noc nije problem ali samo argumentivano. Toliko o tome. Pozdrav iz sokoca.

ODGOVORITE