Учесници протеста у Београду стигли до зграде РТС-а

Учесници протеста "Србија против насиља" који су око 18 сати кренули у протестну шетњу испред Народне скупштине, стигли су до РТС-а у Таковској улици, где су формирали прстен око зграде јавног сервиса.

Србија 27.05.2023 | 19:42
Учесници протеста у Београду стигли до зграде РТС-а

Ту је постављена бина и где се, према најавама организатора скупа, очекује обраћање, јавља извештач Тањуга.

Претходно је група људи прошетала Булеваром краља Александра до Правног факултета, одакле су се преко Ташмајданског парка, упутили ка Таковској улици.  

Повод окупљања на том месту је, како су раније рекли организатори, је позив РТС-у да извештава у интересу свих грађана.

Скуп су пријавили Мирослав Алексић из Народне странке, Мариника Тепић из Странке слободе и правде, Срђан Миливојевић из Демократске странке, Небојша Зеленовић из странке Заједно, Александар Јовановић Ћута из Еколошког устанка и Биљана Ђорђевић из покрета Не давимо Београд. 

На протест су дошли и председник Демократске странке Зоран Лутовац, председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић, Радомир Лазовић и Добрица Веселиновић из покрета Не давимо Београд,  посланик Морамо - Заједно Ђорђе Микетић, глумац Никола Којо.

На почетку протеста, испред Скупштине окупљенима се обратила Ранка Кашиковић из Суботице, која је поновила захтеве опозиције и саопштила трасу шетње.

 Опозиција је испоставила захтеве још пре неколико недеља, а траже заустављање промовисања насиља у јавном простору, као и институционалну одговорност.

Конкретно захтеви су смена савета РЕМ-а, одузимање националних фреквенција ТВ Пинк и ТВ Хепи због промоције насиља, смена руководства РТС-а због програма који афирмишу насиље, гашење штампаних медија који крше новинарски кодекс, као и смену министра полиције  Братислава Гашића и шефа БИА-е Александра Вулина.

 Према најави организатора, протест би требало да траје  до 22 часа.

Подсјећамо, јуче је у Београду одржан скуп "Србија наде".

(Тањуг) Фото: Љ. Буквић/Данас

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Миле

27.05.2023 20:21

Ма смијешни су није народ наиван запад користи сваку прилику и домаћи издајници да праве хаос зна се шта је избори шта кажу поштовати нема мајдана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.05.2023 08:53

А домаћи издајници су ови из Београда? Ај не лупај. Власт сто је имала подршке довела је све из иностранства

Name

даки

27.05.2023 21:39

Који паценици сви они нису заједно скупили 5посто на изборина, и сада тразе несто,а плус сто су у њихово време направљени ријалити програми и тада је било у реду

ОДГОВОРИТЕ