Učesnici protesta u Beogradu stigli do zgrade RTS-a

Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja" koji su oko 18 sati krenuli u protestnu šetnju ispred Narodne skupštine, stigli su do RTS-a u Takovskoj ulici, gde su formirali prsten oko zgrade javnog servisa.

Srbija 27.05.2023 | 19:42
Učesnici protesta u Beogradu stigli do zgrade RTS-a

Tu je postavljena bina i gde se, prema najavama organizatora skupa, očekuje obraćanje, javlja izveštač Tanjuga.

Prethodno je grupa ljudi prošetala Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, odakle su se preko Tašmajdanskog parka, uputili ka Takovskoj ulici.  

Povod okupljanja na tom mestu je, kako su ranije rekli organizatori, je poziv RTS-u da izveštava u interesu svih građana.

Skup su prijavili Miroslav Aleksić iz Narodne stranke, Marinika Tepić iz Stranke slobode i pravde, Srđan Milivojević iz Demokratske stranke, Nebojša Zelenović iz stranke Zajedno, Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka i Biljana Đorđević iz pokreta Ne davimo Beograd. 

Na protest su došli i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, Radomir Lazović i Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd,  poslanik Moramo - Zajedno Đorđe Miketić, glumac Nikola Kojo.

Na početku protesta, ispred Skupštine okupljenima se obratila Ranka Kašiković iz Subotice, koja je ponovila zahteve opozicije i saopštila trasu šetnje.

 Opozicija je ispostavila zahteve još pre nekoliko nedelja, a traže zaustavljanje promovisanja nasilja u javnom prostoru, kao i institucionalnu odgovornost.

Konkretno zahtevi su smena saveta REM-a, oduzimanje nacionalnih frekvencija TV Pink i TV Hepi zbog promocije nasilja, smena rukovodstva RTS-a zbog programa koji afirmišu nasilje, gašenje štampanih medija koji krše novinarski kodeks, kao i smenu ministra policije  Bratislava Gašića i šefa BIA-e Aleksandra Vulina.

 Prema najavi organizatora, protest bi trebalo da traje  do 22 časa.

Podsjećamo, juče je u Beogradu održan skup "Srbija nade".

(Tanjug) Foto: Lj. Bukvić/Danas

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mile

27.05.2023 20:21

Ma smiješni su nije narod naivan zapad koristi svaku priliku i domaći izdajnici da prave haos zna se šta je izbori šta kažu poštovati nema majdana

ODGOVORITE
Name

Re

28.05.2023 08:53

A domaći izdajnici su ovi iz Beograda? Aj ne lupaj. Vlast sto je imala podrške dovela je sve iz inostranstva

Name

daki

27.05.2023 21:39

Koji pacenici svi oni nisu zajedno skupili 5posto na izborina, i sada traze nesto,a plus sto su u njihovo vreme napravljeni rijaliti programi i tada je bilo u redu

ODGOVORITE