Замјеник премијера Велике Британије поднио оставку

Замјеник британског премијера и министар правде Доминик Раб (Доминиц Рааб) у петак је поднио оставку након навода да је малтретирао особље у различитим одјелима.

Свијет 21.04.2023 | 13:28
Замјеник премијера Велике Британије поднио оставку

Он је у оставци навео да се на тај корак одлучио након пријема извјештаја који је произашао из истраге коју је водио Адам Толлеy КЦ.

- Позвао сам на истрагу и обавезао се да ћу поднијети оставку, ако се утврди било какво малтретирање. Вјерујем да је важно да одржим моју ријеч - навео је он.

Напоменуо је да иако осјећа обавезу да прихвати исход истраге, она је одбацила све осим двије тужбе против њега. Критиковао је "непријатне" и "погрешне" налазе.

- Постављањем тако ниског прага за малтретирање, ова истрага је поставила опасан преседан. Подстаћи ће лажне оптужбе против министара и имати застрашујући ефекат на оне који воде промјене у име Владе и н британског народа - навео је Раб.

Рабова оставка сматра се значајним неуспјехом за премијера Ришија Сунака (Рисхи Сунак), који би се могао суочити с критикама јер је дозволио Рабу да остане на функцији док је истрага у току.

(Аваз) Фото: АП

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Оли

21.04.2023 11:47

Овде убијају туђу дјецу па ником ниста.Далеко смо ми од свега нормалног...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туђу

21.04.2023 13:28

То је за Власт ништа,нису њихова, .....ш туђу дјецу нек њихова живе.!!