БН: Чије је васкршње јаје најтврђе, а чије најљепше?

У центру Бијељине на Васкрс је одржана традиционална Јајаријада у којој се велики број малишана надметао за најтврђе и за најљепше васкршње јаје.

Република Српска 16.04.2023 | 14:05
БН: Чије је васкршње јаје најтврђе, а чије најљепше?

Сви се радујемо Васкрсу, а оно што посебно весели све генерације јесте "одмјеравање" снаге у туцању јајима.  Тако су се и бијељински малишани надметали чији је јаје најтврђе.

"Имам мале шансе да побједим, али вјерујем", рекли су малишани, а на питање како знају да је њихово јаје баш најтврђе с поносом кажу:

"Процјењујем да је јаје тврдо тако што кад ударим јајетом о стакло оно има посебан звук, то су ме научили родитељи."

Осим најтврђег, жири је имао пуне руке посла да одабере И најљепше нашарано васкршње јаје. Конкуренција и у овој категорији велика.

"Иако не побједим, битно ми је да учествујем", рекао је један дјечак.

Традиционална 30. Јајаријада окупила је велики број дјеце И родитеља. За најуспјешније чуваре традиције организатори су припремили симболичне поклоне.

"Ми смо традиционално манифестацију одржавалииспред Центра за културу, али због временсих услова ове године смо у великој сали, то не умањује задовољство малишана", рекао је директор Центра за културу у Бијељини Игор Бешлић.

Такмичењу је претходио богат културно-умјетнички програм су приредили СКУД “Семберија”, Градско позориште “Семберија” и Туристичка организација града Бијељина.

(БН) Фото: БН

Коментари / 0

Оставите коментар