BN: Čije je vaskršnje jaje najtvrđe, a čije najljepše?

U centru Bijeljine na Vaskrs je održana tradicionalna Jajarijada u kojoj se veliki broj mališana nadmetao za najtvrđe i za najljepše vaskršnje jaje.

Republika Srpska 16.04.2023 | 14:05
BN: Čije je vaskršnje jaje najtvrđe, a čije najljepše?

Svi se radujemo Vaskrsu, a ono što posebno veseli sve generacije jeste "odmjeravanje" snage u tucanju jajima.  Tako su se i bijeljinski mališani nadmetali čiji je jaje najtvrđe.

"Imam male šanse da pobjedim, ali vjerujem", rekli su mališani, a na pitanje kako znaju da je njihovo jaje baš najtvrđe s ponosom kažu:

"Procjenjujem da je jaje tvrdo tako što kad udarim jajetom o staklo ono ima poseban zvuk, to su me naučili roditelji."

Osim najtvrđeg, žiri je imao pune ruke posla da odabere I najljepše našarano vaskršnje jaje. Konkurencija i u ovoj kategoriji velika.

"Iako ne pobjedim, bitno mi je da učestvujem", rekao je jedan dječak.

Tradicionalna 30. Jajarijada okupila je veliki broj djece I roditelja. Za najuspješnije čuvare tradicije organizatori su pripremili simbolične poklone.

"Mi smo tradicionalno manifestaciju održavaliispred Centra za kulturu, ali zbog vremensih uslova ove godine smo u velikoj sali, to ne umanjuje zadovoljstvo mališana", rekao je direktor Centra za kulturu u Bijeljini Igor Bešlić.

Takmičenju je prethodio bogat kulturno-umjetnički program su priredili SKUD “Semberija”, Gradsko pozorište “Semberija” i Turistička organizacija grada Bijeljina.

(BN) Foto: BN

Komentari / 0

Ostavite komentar