Ревизорски извјештај показује пљачку и корупцију (УЖИВО)

Друга редовна сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је представљањем годишњег финансијског извјештаја Јавне службе за ревизију Републике Српске. 

Република Српска 29.03.2023 | 11:10
Ревизорски извјештај показује пљачку и корупцију (УЖИВО)

Јово Радукић, главни ревизор Републике Српске, изнио је годишњи финансијски извјештај корисника буџета за период од 1. септембра 2021. до 31. августа 2022. године. 

Срђан Мазалица, посланик СНСД-а, похвалио је темељитост извјештаја, али и признао да постоје проблеми у функционисању локалних самоуправа и јавних предузећа, па и тамо гдје је СНСД надлежан. 

Из опозиције у ревизорском извјештају виде системску корупцију и пљачку природних добара, која је, како каже Мирјана Орашанин из СДС-а, дубоко укорјењена у структуре власти. 

Орашанин је посебно нагласила да Министарство енергетике и рударства није раскинуло концесије са концесионарима који нису завршили пројекте у договореном року.

Да се сви негативни ревизорски извјештаји требају се предати у Тужилаштво, сматра Томица Стојановић, такође из СДС-а, који упозорава да се активности које нису у складу са законом, а јасно су приказане у извјештају, уочавају на забрињавајуће великом броју мјеста. 

„Онај ко има два негативна годишња ревизорска извјештаја, по мени више не може бити руководилац“, каже Стојановић.

(БН) Фото: НСРС

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Изузетно забринута

29.03.2023 09:49

Драги срби згадили сте ми се. Никада у насој историји ми мајке нисмо радјале овако лосе људе. Увлакаце, незајазљиве среброљупце, полтроне. Ста се десило и саме се , разговарајуцу са собом, питамо. Каки је ово могуце?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.03.2023 11:51

Ово је Југословенска скола. Само сто је та Југославија била огромна па је могла поднијет тај терет крадзе.

Name

Татар

29.03.2023 14:29

А шта се правите будале шта сте очекивали благостање.

Name

Бл

29.03.2023 09:55

Тако је СДСовци. Мора се неко борити за закон у овој дрзави. Имq вас добрих у овом сазиву али бас добрих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.03.2023 10:03

Овдје у РС свако жив зна због свог лошег живота годинама у РС,да је бурле и бурлине хоботнице пљачка кредитни милиона редовна у РС, и без ревизорског извјештаја у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

29.03.2023 11:47

НИШТА НОВО. НА ТО ЈЕ ДАВНО УКАЗИВАО РЕВИЗОР ЧЕКО, РЕВИЗОР ШЊЕГОТА. И НИКО НИЈЕ ОД ТУЖИЛАШТВА НИШТА УРАДИО. ОВИ ЉУДИ СУ СВЕ НАПИСАЛИ.

ОДГОВОРИТЕ