Revizorski izvještaj pokazuje pljačku i korupciju (UŽIVO)

Druga redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je predstavljanjem godišnjeg finansijskog izvještaja Javne službe za reviziju Republike Srpske. 

Republika Srpska 29.03.2023 | 11:10
Revizorski izvještaj pokazuje pljačku i korupciju (UŽIVO)

Jovo Radukić, glavni revizor Republike Srpske, iznio je godišnji finansijski izvještaj korisnika budžeta za period od 1. septembra 2021. do 31. avgusta 2022. godine. 

Srđan Mazalica, poslanik SNSD-a, pohvalio je temeljitost izvještaja, ali i priznao da postoje problemi u funkcionisanju lokalnih samouprava i javnih preduzeća, pa i tamo gdje je SNSD nadležan. 

Iz opozicije u revizorskom izvještaju vide sistemsku korupciju i pljačku prirodnih dobara, koja je, kako kaže Mirjana Orašanin iz SDS-a, duboko ukorjenjena u strukture vlasti. 

Orašanin je posebno naglasila da Ministarstvo energetike i rudarstva nije raskinulo koncesije sa koncesionarima koji nisu završili projekte u dogovorenom roku.

Da se svi negativni revizorski izvještaji trebaju se predati u Tužilaštvo, smatra Tomica Stojanović, takođe iz SDS-a, koji upozorava da se aktivnosti koje nisu u skladu sa zakonom, a jasno su prikazane u izvještaju, uočavaju na zabrinjavajuće velikom broju mjesta. 

„Onaj ko ima dva negativna godišnja revizorska izvještaja, po meni više ne može biti rukovodilac“, kaže Stojanović.

(BN) Foto: NSRS

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Izuzetno zabrinuta

29.03.2023 09:49

Dragi srbi zgadili ste mi se. Nikada u nasoj istoriji mi majke nismo radjale ovako lose ljude. Uvlakace, nezajazljive srebroljupce, poltrone. Sta se desilo i same se , razgovarajucu sa sobom, pitamo. Kaki je ovo moguce?

ODGOVORITE
Name

Re

29.03.2023 11:51

Ovo je Jugoslovenska skola. Samo sto je ta Jugoslavija bila ogromna pa je mogla podnijet taj teret kradze.

Name

Tatar

29.03.2023 14:29

A šta se pravite budale šta ste očekivali blagostanje.

Name

Bl

29.03.2023 09:55

Tako je SDSovci. Mora se neko boriti za zakon u ovoj drzavi. Imq vas dobrih u ovom sazivu ali bas dobrih.

ODGOVORITE
Name

re

29.03.2023 10:03

Ovdje u RS svako živ zna zbog svog lošeg života godinama u RS,da je burle i burline hobotnice pljačka kreditni miliona redovna u RS, i bez revizorskog izvještaja u RS.

ODGOVORITE
Name

+

29.03.2023 11:47

NIŠTA NOVO. NA TO JE DAVNO UKAZIVAO REVIZOR ČEKO, REVIZOR ŠNJEGOTA. I NIKO NIJE OD TUŽILAŠTVA NIŠTA URADIO. OVI LJUDI SU SVE NAPISALI.

ODGOVORITE