Зашто долазите, да признам Косово? Џаба сте кречили!

Лидер напредњака и председник Србије Александар Вучић поручио је данас да му није јасно о чему ће даље разговорати у вези са питањем Косова и Метохије, кад је Приштина рекла да неће да испуни оно што јој је међународна обавеза.

Србија 10.03.2023 | 19:13
Зашто долазите, да признам Косово? Џаба сте кречили!

"Сад се спремамо за те разговоре у понедељак или уторак, после тога идем у Охрид - верујте ми да ми није јасно о чему да разговарамо уопште. Они кажу да су разговори били конструктивни, толико су били конструквини да једино о чему је требало да разговарају они су рекли да то неће да испуне", рекао је Вучић на седници Главног одбора Српске напредне странке.

Упитао је због чега онда долазе у Београд.

"Да признамо Косово? Џаба сте кречили, нађите нешто паметније са чиме ћете да дођете - да су кренули да испуњавају своје међуанродне обавеза на које сте и ви ставили свој потпис", поручио је Вучић.

Он је оценио да ће Србија у наредном периоду бити изложена додатним притисцима, наводећи да се сваког дана хапсе и малтретирају Срби зато што приштинско руководство жели сукобе.

"Они желе да Србију увуку у сукоб, да уђе у сукоб са НАТО-ом, да он (Аљбин Курти) глуми некаквог Зеленског, где бих ја био овакав или онакав Путин и то је оно што раде све ово време”, приметио је Вучић.

Како каже, нажалост, у томе очигледно имају заштиту и подршку значајног дела међународне заједнице и то се неће променити, јер то је "њихово чедо". "Сада су имали прилику да кроз тзв. визну либерализацију притисну албанске власти да ураде оно што им је обавеза, да испуне своју деценијску обавезу и, као што видите, то им не пада на памет", истакао је Вучић.

Он је напоменуо да је то знао од почетка и да је зато говорио "само полако" знајући да то иде у том смеру јер, како каже, Приштина не жели да се ствари нормализују већ "сви они желе понижење Србије". "Оно што ја могу да вам кажем, ма колико се са домаћим факторима трудили да се то догоди и ма колико заједнички навијали да се то догоди, ја вам обећавам да се то неће догодити. Ни понижење Србије, ни капитулација", нагласио је Вучић после чега је уследио аплауз чланова Главног одбора.

Вучић је навео да ће се наставити и друга врста политичких притисака око позиционирања Србије по различиитм политичким питањима.

"И ту смо се већ суочавали са бројним лицемерним замеркама у домаћој јавности, толико лицемерним да је то постало бесмислено слушати.

Тако нам неки организују протесте на дан погрома над српским народом на КИМ, баш кад су они били на власти и ћутали на тај погром, кад су жмурили над несрећом српског народа", рекао је Вучић.

(Тањуг)  Фото: ТАЊУГ/ САВА РАДОВАНОВИЋ/ нр

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Бурке

10.03.2023 18:50

Хвалио си се прије неколико дана о реконструкцији србијанских пруга и 600 милиона еура од стране ЕУ...буди паметан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косова

11.03.2023 06:00

Нема па није ЕУ насјела његовим триковима цим га прикљесте има да свили запоназе јер запад је будали једина опција а не изолација само обострано признање и конацан мир и свак себи!!!

Name

Зика

10.03.2023 19:15

Ти ћеш морати признати и твоја каријера је завршена заједно са додом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

10.03.2023 19:33

Ето по вама Украјина је жељела да је Русија нападне. Ето вас увлаче у рат с Натом. Прице за малу дијецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за сале

11.03.2023 08:03

Види се да има доста тога да науцис.

Name

То су политицари

10.03.2023 19:36

Обуцени за деведесете и не могу да се помире са цињеницом да је ново вријеме прегазило такву политику.... Треба им неко јавити....!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МеНАГЕР

10.03.2023 19:42

Ако вец хоцес да се правис мангуп онда им реци да не мозес да их примис јер у то вријеме имас увјезбавање и припреме за наступ са својим КУДом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

10.03.2023 20:30

Онда одбиј тај немачко француски план

ОДГОВОРИТЕ
Name

не постоји слуцајност

10.03.2023 21:32

Цули смо доста слицних прица.Има ли ста ново у ста цовек мозе да поверује? А засто бас у Охрид? Кад цовек мало проуци историју наци це одговор. Имали смо у Куманову "кумановски споразум" немам појма да ли то има неке везе са легендарном кумановском битком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

11.03.2023 00:19

Каква љигава прича, ужасна.Да Бог сачува наш Српски народ с таквом влашћу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корослав

11.03.2023 08:50

Управо тако Србски народ је проживио погром ,док су Срби хтјели да усреће други народ они су жмурили и ћутали над погромом Србског народа.Све лицемјери и фукаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипак

13.03.2023 06:49

После твојих лази,мора доци оно сто дуго припремас.Јасно да ти ниси толико паметан колико си похлепан и издајник,јасно је да је ово Блерова игра ,а ти си изврсилац. Али један пут ди морао урадити то за ста те запад и дрзао. Кримосу . Мрзимо те

ОДГОВОРИТЕ