Zašto dolazite, da priznam Kosovo? Džaba ste krečili!

Lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da mu nije jasno o čemu će dalje razgovorati u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije, kad je Priština rekla da neće da ispuni ono što joj je međunarodna obaveza.

Srbija 10.03.2023 | 19:13
Zašto dolazite, da priznam Kosovo? Džaba ste krečili!

"Sad se spremamo za te razgovore u ponedeljak ili utorak, posle toga idem u Ohrid - verujte mi da mi nije jasno o čemu da razgovaramo uopšte. Oni kažu da su razgovori bili konstruktivni, toliko su bili konstrukvini da jedino o čemu je trebalo da razgovaraju oni su rekli da to neće da ispune", rekao je Vučić na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Upitao je zbog čega onda dolaze u Beograd.

"Da priznamo Kosovo? Džaba ste krečili, nađite nešto pametnije sa čime ćete da dođete - da su krenuli da ispunjavaju svoje međuanrodne obaveza na koje ste i vi stavili svoj potpis", poručio je Vučić.

On je ocenio da će Srbija u narednom periodu biti izložena dodatnim pritiscima, navodeći da se svakog dana hapse i maltretiraju Srbi zato što prištinsko rukovodstvo želi sukobe.

"Oni žele da Srbiju uvuku u sukob, da uđe u sukob sa NATO-om, da on (Aljbin Kurti) glumi nekakvog Zelenskog, gde bih ja bio ovakav ili onakav Putin i to je ono što rade sve ovo vreme”, primetio je Vučić.

Kako kaže, nažalost, u tome očigledno imaju zaštitu i podršku značajnog dela međunarodne zajednice i to se neće promeniti, jer to je "njihovo čedo". "Sada su imali priliku da kroz tzv. viznu liberalizaciju pritisnu albanske vlasti da urade ono što im je obaveza, da ispune svoju decenijsku obavezu i, kao što vidite, to im ne pada na pamet", istakao je Vučić.

On je napomenuo da je to znao od početka i da je zato govorio "samo polako" znajući da to ide u tom smeru jer, kako kaže, Priština ne želi da se stvari normalizuju već "svi oni žele poniženje Srbije". "Ono što ja mogu da vam kažem, ma koliko se sa domaćim faktorima trudili da se to dogodi i ma koliko zajednički navijali da se to dogodi, ja vam obećavam da se to neće dogoditi. Ni poniženje Srbije, ni kapitulacija", naglasio je Vučić posle čega je usledio aplauz članova Glavnog odbora.

Vučić je naveo da će se nastaviti i druga vrsta političkih pritisaka oko pozicioniranja Srbije po različiitm političkim pitanjima.

"I tu smo se već suočavali sa brojnim licemernim zamerkama u domaćoj javnosti, toliko licemernim da je to postalo besmisleno slušati.

Tako nam neki organizuju proteste na dan pogroma nad srpskim narodom na KIM, baš kad su oni bili na vlasti i ćutali na taj pogrom, kad su žmurili nad nesrećom srpskog naroda", rekao je Vučić.

(Tanjug)  Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Burke

10.03.2023 18:50

Hvalio si se prije nekoliko dana o rekonstrukciji srbijanskih pruga i 600 miliona eura od strane EU...budi pametan

ODGOVORITE
Name

Kosova

11.03.2023 06:00

Nema pa nije EU nasjela njegovim trikovima cim ga prikljeste ima da svili zaponaze jer zapad je budali jedina opcija a ne izolacija samo obostrano priznanje i konacan mir i svak sebi!!!

Name

Zika

10.03.2023 19:15

Ti ćeš morati priznati i tvoja karijera je završena zajedno sa dodom

ODGOVORITE
Name

Sale

10.03.2023 19:33

Eto po vama Ukrajina je željela da je Rusija napadne. Eto vas uvlače u rat s Natom. Price za malu dijecu.

ODGOVORITE
Name

za sale

11.03.2023 08:03

Vidi se da ima dosta toga da naucis.

Name

To su politicari

10.03.2023 19:36

Obuceni za devedesete i ne mogu da se pomire sa cinjenicom da je novo vrijeme pregazilo takvu politiku.... Treba im neko javiti....!

ODGOVORITE
Name

MeNAGER

10.03.2023 19:42

Ako vec hoces da se pravis mangup onda im reci da ne mozes da ih primis jer u to vrijeme imas uvjezbavanje i pripreme za nastup sa svojim KUDom

ODGOVORITE
Name

Sale

10.03.2023 20:30

Onda odbij taj nemačko francuski plan

ODGOVORITE
Name

ne postoji slucajnost

10.03.2023 21:32

Culi smo dosta slicnih prica.Ima li sta novo u sta covek moze da poveruje? A zasto bas u Ohrid? Kad covek malo prouci istoriju naci ce odgovor. Imali smo u Kumanovu "kumanovski sporazum" nemam pojma da li to ima neke veze sa legendarnom kumanovskom bitkom.

ODGOVORITE
Name

Dejan

11.03.2023 00:19

Kakva ljigava priča, užasna.Da Bog sačuva naš Srpski narod s takvom vlašću.

ODGOVORITE
Name

Koroslav

11.03.2023 08:50

Upravo tako Srbski narod je proživio pogrom ,dok su Srbi htjeli da usreće drugi narod oni su žmurili i ćutali nad pogromom Srbskog naroda.Sve licemjeri i fukare.

ODGOVORITE
Name

Ipak

13.03.2023 06:49

Posle tvojih lazi,mora doci ono sto dugo pripremas.Jasno da ti nisi toliko pametan koliko si pohlepan i izdajnik,jasno je da je ovo Blerova igra ,a ti si izvrsilac. Ali jedan put di morao uraditi to za sta te zapad i drzao. Krimosu . Mrzimo te

ODGOVORITE