"СНСД асфалтира путеве само до кумова и пријатеља"

Враћање партијске књижице СНСД-у није уобичајена ствар, али екипа БН телевизије, трагом таквог примјера отишла је у семберско село Црњелово. Оно што их је дочекало, био је пут, напрескок асфалтиран управо из СНСД-ове кесе.

Република Српска 18.02.2023 | 22:11
"СНСД асфалтира путеве само до кумова и пријатеља"

Зоран Кокановић пљуснуо је црвену књижицу право у лице СНСД-у. Каже излази из СНСД-а јер не може да трпи неправду.

"Био сам члан СНСД-а, ал‘ сам огорчен, не може само један пут да се наспе, а да не насипају 10 путева", каже он.

Трагом приче да се људи активно исчлањују из СНСД-а, стигли смо, истина једва, до највећег села у Семберији, Црњелова. Кокановић прича, клупко се почело одмотавати када је СНСД преко аграрног фонда почео да насипа и асфалтира путеве по Црњеловачким њивама, али не како правда налаже него по кумовским и пријатељским везама, па је овај пут за рубрику вјеровали или не. 100 метара асфалт до снсд-ових кумова, а до домаћина који не желе да се прљају у овим партијским редовима нема ни асфалта ни шљунка каже Кокановић.

"То је све урадио Златан Лазаревић, директор аграрног фонда. Улица је дуга преко 4 километра, одавде, па горе до Ступња. Асфалтирана је средина пута. Овај пут води према њивама, према селима, према родбини, према свему, и како сад човјек туда да прође са аутом, трактором, није битно, са бициклом."

Дио пута који иде кроз највеће село семберске житнице асфалтиран је из Компензационог фонда у склопу пројекта руралног развоја. Управо је ту запело. 3 милиона марака је потрошено за асфалтирање метра пута овдје, метра пута тамо. Па се мјештани с правом питају, да паре нису потрошене у најављени референдум за опозив градоначелника Љубише Петровића.

"Никад није било као што је обећано. СНСД има у Бијељини већину против Љубише, ја знам да би Љубиша помогао нама, и звао сам га пар пута и помогао нам је, не могу да кажем. Њему су једноставно завезане руке. Покушава СНСД да смијени Љубишу, да би Војина Митровића поставили на позицију градоначелника Бијељине", каже Кокановић.

Како сазнајемо на терену, још мјештана семберских села спрема се да врати књижицу вођи СНСД-а, јер, осим неправде, не могу, тврде да поднесу разне притиске и уцјене од којих само појединци имају дебелу корист.