Биба Струја спреман за нови Гинисов рекорд: Пропустићу милион волти кроз себе!

Биба Струја два пута се уписао у Гинисову књигу рекорда, а сада је открио да је спреман да то уради и трећи пут и то тако што ће кроз тело пропустити 1.000.000 волти!

Занимљивости 07.02.2023 | 16:29
Биба Струја спреман за нови Гинисов рекорд: Пропустићу милион волти кроз себе!

Пожаревљанин Славиша Пајкић, звани Биба Струја, двоструки Гинисов рекордер способан је да проводи струју и свесно је контролише. Због моћи коју је случајно открио као тинејџер, Биба читав живот експериментише са струјом и доказује себи и другима своје способности.

Он се уписао у Гиниса 1983. године тако што је кроз тело пропустио струју јачине 20.000 волти, а 2003. године загрејао је воду на 97 степени за минут и 37 секунди. Биба Струја укључио се у емисији "Пулс Србије" на Курир телевизији, где је открио до детаља како је постао то што јесте.

"На интернету и по телевизијама у земљи и свету има различитих коментара, али ја сам ту и хоћу да кажем истину. Први контакт са струјом је био 220 волти. Тада сам учио занат као бравар. Мог колегу је тада ударила струја и рекао ми је да пазим. Ја сам тада ухватио, али се ништа није десило. Онда сам тиме и желео да идем све више и више и себи сазнам границу. Први рекорд пада у Немачкој са 20.000 волти", рекао је Биба Струја и додао:

"Други је у Шведској када сам једну посуду воде загрејао на 97 степени. Хтео сам да направим трећи рекорд у Турској за најбржи роштиљ односно да испечем виршлу. Нико није бржи од мене у томе. Тражио сам да се 1.000 људи ухвати за руке и да направимо коло струје. Јер ја имам потпуну контролу и да сви ту струју осете једнако. Ни то ми нису дали јер не дају експерименте са људима. Поправио сам свој други рекорд и загрејао воду за минут и 20 секунди".

Биба струја је открио и шта му је следећи циљ - "Међутим, сада хоћу као последњи рекорд да пропустим милион волти. Муњу ћу пропустити кроз тело, а ципеле ће се истопити. Да видим када ће да се роди већи".

Он је открио и зашто се разликује од обичних људи - "Што више старим ја имам све већу отпорност. Разликујем се од вас обичних људи. Ја се не знојим и кожа је јако сува и представљам један добар изолатор. Међутим, како сам ја проводник када хоћу, е ту наука нема одговора".

(мондо.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар