Американка кажњена јер је шетала теле по Црвеном тргу у Москви!

Руски суд данас је одредио притвор и новчану казну држављанки САД јер преко Црвеног трга у Москви шетала са телетом, које је купила да би га спасила од клања, јавили су руски медији.

Занимљивости 02.02.2023 | 15:22
Американка кажњена јер је шетала теле по Црвеном тргу у Москви!
Алиша Деј (34) кажњена је са 20.000 рубаља (285 долара) због ометања пјешака у неовлашћеном протесту и осуђена на 13 дана “административног притвора” по одвојеној оптужби за непоштовање полицијских наређења.
 
- Купила сам теле да га не би појели - рекла је она.
 
На снимку који су објавили државни медији види се како Дејова објашњава да је ангажовала возача да аутомобилом довезе теле на Црвени трг, преноси ТАСС.
 
- Жељела сам да му покажем једно прелијепо мјесто у нашој лијепој земљи - рекла је она.
 
Амбасада САД није одмах коментарисала овај случај.
 
Новинска агенција РИА објавила је да је Дејова живјела у предграђу Москве са туристичком визом и раније је правила сличне перформансе и у другим земљама.
 
 
Лист “Дејли мејл” објавио је 2019. године да је Алиша Деј “спасила од клања” свињу коју је назвала Џикси Пикси у западној Енглеској, довезла ју у Лондон таксијем и одвела у шетњу и на оброке у ресторану, али је морала да ју преда у службу за заштиту животиња након што је њен станодавац открио да држи ту животињу у малом стану.
 
(глассрпске.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар