Фајон: ЕУ осуђује потез да се Путину додијели орден

"ЕУ је осудила овај потез. Мене је изненадило јер је погрешно вријеме јер Путин и његов режим воде брутални рат и агресију у Украјини која је промијенила цијели свијет", казала је вечерас у Прессингу министрица вањских послова Словеније Тања Фајон на питање о томе да прокоментарише чињеницу да је Милорад Додик додијелио орден Владимиру Путину.

Босна и Херцеговина 12.01.2023 | 07:52
Фајон: ЕУ осуђује потез да се Путину додијели орден

Фајон је поручила да ЕУ осуђује потез да се Путину додијели орден, те да је погрешно вријеме.

“ЕУ је осудила овај потез. Мене је изненадило јер је погрешно вријеме јер Путин и његов режим воде брутални рат и агресију у Украјини која је промијенила цијели свијет. Словенија је осудила овај рат и руску агресију у Украјини и помаже тамо гдје има могућности, материјално и хуманитарни. Украјина је у рату, а када неко у ово вријеме да орден лидеру који је на самом почетку и почиње рат, мислим да је то сасвим тешко разумљиво и неприхватљиво”.

За сада нема расправа о евентуалним санкцијама.

“У овом тренутку нема расправе о увођењу санкција, али сигурно пратимо, забрињавајуће све тензије које би ишле у правцу сецесије или сукоба и тензија у региону. Данас имамо рат на европском континенту који нисмо ни замислили на почетку, мислим да је одговорност свих политичких лидера да раде све да не би дошло до нових тензија, сукоба”.

“Очекујем да ће Додик и остали лидери у БиХ разумјети да је сад потребно помирење и не неке додатне тензије или сукоби. Наравно, нећу улазити у унутрашња питања, али кад разговарамо о процесу проширења ЕУ, разговарамо увијек с једном земљом. Мислим да је то довољно јасна порука шта тражимо”.

“Није Додик једини лидер који је разговарао са Путином, разговарао је и њемачки канцелар, мађарски премијер итд… Наравно, орден, то је неко друго питање. Рекла сам свој став или став ЕУ”.

(<стронг>Н1 Фото: АА)

Коментари / 45

Оставите коментар
Name

само питам

12.01.2023 07:11

Чему толика узбуна ако је главни кримос јадног ентитета из тамо неке БиХ дао орден главном руском кримосу и ратном злочинцу? Безначајно, или пак није?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

12.01.2023 08:33

Па ЕУ сваке двије године Додику додјељују ордене,

Name

Твртко

12.01.2023 08:34

Нема узбуне, вец Додик покусава забадати прст у око свима од којих ентитет и дрзава овисе, прије свега од помоци ЕУ. Вољели је или не вољели, та иста ЕУ је запослила пола Босне и Херцеговине због неспособности домацих националиста да створе повољан пословни амбијент. Али теско то разумије народ који лута вијековима. И није до народа вец до дрзавних апарата који и данас манипулису медијима, образовањем и правосудјем. Назалост, ми смо неписмен народ за вријеме у којем зивимо, без обзира на име и вјеру

Name

Провидно

12.01.2023 10:55

Сад би требало да због Додикове зајебанције која свеједно ништа не значи да уводите санкције обичном народу и изгладњујете га.Или је то можда план да вам то буде изговор да повучете кандидатуру БиХ за ЕУ

Name

Марко

12.01.2023 13:09

КО СИ ТИ ДА ОСУДЈУЈЕС ДОДЈЕЛУ ПРЕСЕДНИКУ ПУТИНУ ЗЛАТНУ ПЛАКЕТУ..КО ТЕБЕ НЕКО СЉИВИ ЗА НЕСТО СТА ТИ КАЗЕС. И ЈА ТЕБЕ ОСУДЈУЈЕМ АКО БЛЕБЕТАС И МЈЕСАС СЕ У УНУТРАСЊЕ ПОСЛОВЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Name

Мирослав

13.01.2023 10:43

Други пут це и Фајонова добити одликовање, сто је нестрпљива? И кад га њој доделе, неко це галамити, увек је тако, неко се љути.

Name

#

12.01.2023 07:14

Додик хе хе није он орден додијелио Путину што га цијени и поштује то су потези не политичара већ човјека који самом себи свако јутро каже могу да радим шта хоћу не може ми нико ништа

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛБ

12.01.2023 07:17

Ви сте га оставили на власти, вјероватно сто је васе цедо. Теско се свог цеда одреци цак и онда кад неслуса и ради оне ствари за које га нисте(јесте) уцили. Багро европска нацистицко/фасистицка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прле

12.01.2023 12:20

Нормално би било да ЕУ казни и уклони Додика, али како је све глума, увек трпи и страдају народне масе, понајвише млади који већ годинама испаштају због Додикове неспособности, тј. никакве државе. Да је бурле ментално здрав, колико сутра би се повукао, оваквих,, резултата,, постидела би се и свака животиња,на страну што је покрао председнички мандат.

Name

Боб

12.01.2023 07:20

Ето вам га! Или га санкционисите...немојте само да га осудјујете! Доста је је висе и Њега и Вас...ЛОПОВИ и ви и он !

ОДГОВОРИТЕ
Name

анна

12.01.2023 07:26

Није ваљда да то осудјујете??? Обезбједите му да побједи на изборима, игнорисете вољу јадног измуценог народа, а сад несто као буните се. Продане дусе, лицемјери умукните!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не мозе му н.н.!

12.01.2023 07:32

Наравно Нема санкција низасто сто Додик цини јер је љубимац ЕУ и Немозе му нико ниста. Вјецни и једини преставник и водја србског народа у БиХ. Види му се сила сви за њим похрле кад махне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

12.01.2023 07:33

Биће санкције у виду 1,2 милијарде пошто долазе на наплату ,само прича од нижеразредних политичара кои тридесет година нешто или немогу а вјероватно неће да ријеше јер им то одговара, гледам у једној емисији да амбасада САД позива једног политичара да му кажу да Додик предлаже једног Бошњака и да ће са Хдз имати полуге власти а они му дали четвртог делегата и неко се цјели живот бави политиком и као Бошњаци то нису скужили, овим људима је битна само фотеља и ништа више, никад на изборе док се не уведу неке виће сигурности за глас, гласаш за човјека на основу његове приче и програма и он само за лову све то погази, погледајте Чавића кои је своје дјете издао да би постао директор а знамо његово препирање и спомињање дјетета као наркоман и дилера од стране Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОДКБ

12.01.2023 07:37

А ко пита ЕУ за мисљење???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

12.01.2023 07:58

Немојте се толико трзати па ви сте га направили таквим.Ви сте га подрзали и дан данас то радите па шта се онда чудите.Ако је то вас крајњи домет онда једноставно сутите

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

12.01.2023 08:02

Које лицемјерство,безобразлук!? Подржавали сте бруталну агресију 19 најјачих земаља НАТО на суверену земљу СРЈ тј Србију.Подржавате сецесију или окупацију дела територије међународно признате Државе Србије.Учествујете у окупацији КиМ и признајете га као самосталну државу. Вама је очито криво што Русија није дозволила да украјински нацисти раде Русима оно што сте ви и хрвати радили вашим градјанима само зато што су Срби. Еее српски краљу Александре шта нам уради!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питац

12.01.2023 08:38

А ста да ти казем на то вец да узивас у љепоти зивота под палицом До.дика и Ву.цица младјег. Сјецам се митова које је сес.ељев уценик прицао народу по Книну деведесетих. Данас видим младји вуц.иц у првим редовима до До.дика подрзава митове о отцјепљењу дијела Босне. Па докле висе. Али нека свако ради како мисли да је паметно. Знам само да је лоса карма за.је.бана, а после кајања нема сеxа

Name

Ре

12.01.2023 09:44

Коста, да ли си се икада запитао, зашто се Србима све то догађа. Нису ли можда криве вође, које у име народа, воде инат политике, не хајући за посљедице и народ који гурају у провалију.

Name

Ре:Коста

12.01.2023 09:46

Тако је бас друже. Невидјено лицемјерство ЕУ а и ко је ова да прди овдје у БиХ и паметује. Он је дао орден и то је његово право и он ће га и уруцити. Кад се буду тако борили за Србију као за Украјину можемо их онда респектовати. Овако су обицни амерички пајаци и ништа друго, а и коњусари ако им је милије. Они могу Србији откидати комад територије, градити базе, слати војску, бомбардовати Србију али кад то Путин уради Украјини то не може онда. Ту шаљу помоћ у оружју немилице и сви удружени пајаци амерички.

Name

Ре

12.01.2023 10:51

Ти исти су посматрали како бурле краде гласове на изборима.

Name

Икона

12.01.2023 08:07

Ма треба провјерити да ли негдје није нестао какав орден

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

12.01.2023 08:08

Сви ви сте му одобрили крадју гласова на изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

12.01.2023 08:10

Ови из ЕУ само и вјецно забринти и наравно прате ситуацију. Да ЕУ заврне доток новца па бих онда видјели како политицари слусају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политика и правда

12.01.2023 08:12

Ма дајте молим вас не се....те више ако вам то смета или било шта у вези са Додиком скинули би ви њега за час али нећете све док је Додик на власти ви ћете имати јефтину радну снагу у ЕУ, ви само своје интересе гурате а што су јавне кухиње пуно то је као наш проблем. Какво лицемјерство БиХ ће у ЕУ ући 2100 а можда ни тада. Лажови

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косово

12.01.2023 08:17

Да ли сте оптужили злочиначки напад на недужну и малољетну дјецу на Косову

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Косово

12.01.2023 08:42

Нису се сјетили, а би сигурно. Сад имају пуно посла да допреме у Украјину још артиљерије. Мировњаци.

Name

Нострадамус

12.01.2023 08:57

Да ли су осудили напад на градјане Бања луке мислим на слуцај Драгицевиц.Да ли сте осудили малтретирање полиције Републике Српске ,Федералне полиције и Сипе над градјанима БиХ или Републике Србске сто би ми рекли који припадамо насем србском роду.Све ви то подрзавате осуде су само формалне сутра це те ви поново са њима заједно.

Name

#

12.01.2023 09:01

Вјеруј шиптари су паметнији него срби на Косову зато и хоће да раскрсте са србима

Name

Нису

12.01.2023 09:07

"Били су само мало забринути" ! Чекали су "полициски" извјештај ,у којем пише да су дјеца сама крива, јер су изазивала, самим тиме што су славила Божић и носила Бадњак, такве ствари се не раде у "демократском свијету", не можете проћи не кажњено, без обзира што се ради о Дјеци !

Name

Ста реци

12.01.2023 08:21

Додик није могао наци бољег од Путина. Запад нек се запита засто је то тако ??? Какве су злоцине уцинили Србима нек се запитају па це им бити јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

12.01.2023 12:22

Један од тих злоцина је доводјење Додика на власт и даље подрска коју му прузају.Када би народ могао да смијени Додика и изабере Србина и када би тај Србин говорио то сто говори Додик за 24 сата би га смијенили.Ако то јос ниси схватио онда нецес никада ни схватити.Зив и здрав био

Name

ре

12.01.2023 08:21

Путин је бурлин заштитник,и све јасно ко дан, код пропалог свега и презадуженог народа и бораца са бурлом у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

12.01.2023 10:34

Путин црче од бриге за Додиком

Name

Србин фром Сербиаа

12.01.2023 08:39

Уведите нам визе...ми цемо наци како да додемо у ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Орхан

12.01.2023 08:53

Русија ради оно на ста ју је приморала Америка. Реците гослодјо Фајон да ли се Америка обавезала да неце да сири НАТО према Истоку. Јесте, обавезала се а то није постовала него је цак НАТО стигао до граница Русије. Русија поступа онако како је присиљена од стране НАТО.. И Русија треба да прегази курву звану Кијев а васег комедијаса Зеленског да истјера у ЕУ, само у гацама па нека вас забавља.. Владимир Путин данас спасава планету од повампиреног Запада. Мало вам је било русити Ирак, Сирију, Либију, Јемен, Афганистан па би јос.. Па не мозе висе. Ни Иран висе не мозете мрко да погледате. Запад је богат јер вијековима пљацка слабије. Као сто је и Словенија на распаду СФРЈ однијела све девизе себи. Боли Запад сто се висе не мозе пљацакат слабији.Сисате Арабију али и Арабија узмице, упуста Кину која је гради а не пљацка и изнудјује новац као сто то цини Америка. Америка натјера Арабију да купи од Америке орузја у вриједности од 360 милијарди долара. Па јој ували пво ција се ракета враца тацно одакле је испаљена, само сто није усла у цијев.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Русија

12.01.2023 12:15

"Засто сте досли на врата Русије са орузјем? Јесмо ли вам ста дузни?" Да убијате, отимате.....?!

Name

Нострадамус

12.01.2023 12:39

Совјетсаки Савез се распао као и Југославија према томе нити Русија треба да одлуцује о Украјини нити ми о другим Дрзавама које су настале из бивсе дрзаве.Ако није тако засто онда ми не нападнемо Косово,па БиХ онда Хрватску па Црну Гору.Друго Русија као и Србија је признала све новоформиране дрзаве сем Косова.

Name

Признајете

12.01.2023 08:58

Да је промјрнио вас скарадни свијет измонтиран на изопаценостима. Самим тиме заслузио је највеца одликовања на Планети! Зивјела Русија, зивјео Путин!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зизи

12.01.2023 09:03

Бавите се са орденом, а на Косову пуцају на дјецу као на глинене голубове. То је право лице ЕУ. Бавите се Украјином, а кад су у Бањалуци умирале бебе због недостатка кисоника нисте ниста подузели. Нисте дозволити да се допреми пар боца да би бебе презивјеле. И ово сад сто радите са Украјином је погубно за Украјински народ јер продузавате рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

12.01.2023 09:12

Ма ајде немој рећи!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кога

12.01.2023 09:59

Све је он то с ва.а договорио. Кога лазете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

12.01.2023 11:23

Назалост,он се и даље богато а народ плаца сиромаством.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзомба

12.01.2023 12:38

Санкције и изолација за тзв.рс. Има да се опамете једном за свагда.Тачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

12.01.2023 16:38

Е јест вала Путину и стало до тог ордена. То одликовање ће се Путину предати у половини прве изборне кампање и више ће служити крезубим гласачима како да гласају?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОКОЛАЦ

12.01.2023 21:09

Што му ниси Милорада поклонио Икону .Имаш их ко дрва доносе ти из Украјине.