Ово су кофери пуни новца откривени у корупцијској афери

Белгијска полиција објавила је фотографије новца који су пронашли у Бриселу, а због чега је ухапшено четверо људи, међу њима и потпредсједница Европског парламента Ева Каили, која је разријешена те дужности. Белгијска полиција каже да је пронашла око 1.5 милиона евра током претреса више домова и одјељења на подручју белгијске пријестолнице.

Свијет 14.12.2022 | 22:22
Ово су кофери пуни новца откривени у корупцијској афери

Каили, која је осумњичена у истрази о прању новца и корупцији у Европском парламенту, негирала је да је примала новац од Катара, за што је оптужена.

"Њен је став да је невина, то вам могу рећи", рекао је за грчку телевизију Мицхалис Димитракопоулос, одвјетник који заступа Каили у Грчкој.

Мјесецима сумњали да Катар жели утицати на одлуке у Бриселу

Европски парламент требао је ове седмице гласати о приједлогу о продужетку безвизног путовања у Европску унију за Кувајт, Катар, Оман и Еквадор, а посланици су у понедјељак одлучили одгодити гласање и приједлог вратити надлежном одбору парламента.

Каили су због истраге већ биле одузета сва овлаштења у ЕП-у, а грчка социјалистичка странка ПАСОК и клуб социјалиста у ЕП-у грчку еврозаступницу су избацили из својих редова.

Белгијски тужитељи су рекли да су мјесецима сумњали да заљевска земља покушава утицати на одлуке у Брисела.

Извор упознат са случајем рекао је да се ради о земљи домаћину Свјетског фудбалског првенства, Катару. Катарски званичници негирали су оптужбе о могућим недјелима.

(Агенције   Фото:Тwиттер/Полице Федерале)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Ха Ха

14.12.2022 21:44

"Занимљиво" да нико овде не спомиње Катарски Плин, који треба да замјени Руски, "Фудбал" им је само добро дошао ! Британске Корпорације би да воде главну ријеч око плина, али познато је да су шкрти, док Катарани знају како се тргује, нема ништа без "подмазивања" ! Шалу на страну , ово све је отишло у "Хондурас", ко год притисне дугме, неће погријешити "

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адвокат

15.12.2022 07:34

Забринуо си се због замјене руског гаса, а? О чему год да се ради, прво на Русе мислиш. И тек ћеш, кад их се потпуно демолира

Name

Ре

15.12.2022 09:14

Па ђеси ти одвјетниче, тако рано усто да напишеш своје мишљење, свака част, овде се ради о миту и корупцији у коју су увучени сви осим Русије, а теби баш годи да олајаваш Русију ! Срећа па ти ниси прави одвјетник, иначе би твоји клијенти у судским парницама само још горе најебали !

Name

Бања Лука

14.12.2022 22:33

1,5 милиона ови су ниста за насег Милу без 1,5 милијарде нема прице

ОДГОВОРИТЕ
Name

XОXО

15.12.2022 06:19

И ова ЕУ багра притиска Србе да се боре против корупције а они се служе оном старом,ВИКА НА ВУКА А ЛИСИЦА КОКОШКЕ ОДНЕСЕ, кад ће Урсула на оптуженицку клупу све су то јајаре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозо

15.12.2022 06:32

Кад ће испливати истина о томе кога и колико косовске институције и косовска мафија подмазује у ЕУ па им се толерише овај дивљи запад који су доле направили. Да ли је то Урсула,Лајчак,Борељ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цвико

15.12.2022 06:55

Ови из ЕУ ништа се не разликују од балканских политичара све голи лопов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ово

15.12.2022 07:56

је уцјена КАТАРА, ради Гаса ( повољне цијене ЕУ ) Нијемци осудјују Катар али им је Гас-Плин вазан од ПОЛИТИКЕ ! Нормалн Цовек да излуди у овој прљавој игри !!! Не мозете добити ВИЗЕ али хоцемо вас Гас по повољној цијени коју ЕУ предлазе ?‍♂️ Провидна УЦЈЕНА па се сад упусти у покварену игру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боб роцк

15.12.2022 09:16

Спустили цену плина и сада нико не зели да им достави плин по јефтиној цени.Сами себи скоцили у стомак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

WУК

15.12.2022 09:33

ХА ХА ХА СТА БИ У БИХ НАСЛИ КУФЕРА КОД ОВИХ НАСИХ БАНДИТА. НАСИ БАНДИТИ СУ БОГАТИЈИ ОД ММФА.АЛ СРЕЋА НЕЋЕ ПОНИЈЕТИ НИСТА. А И ОВИ СТО БУДУ ТРОСИЛИ НЕЋЕ ИМ ДОНИЈЕТИ СРЕЋУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

15.12.2022 19:18

Молим вас дајте овај "ситни"новац бурлету...њему је увијек мало...а дјеца му не запослена...нека купе несто дјеца себи!

ОДГОВОРИТЕ