Ovo su koferi puni novca otkriveni u korupcijskoj aferi

Belgijska policija objavila je fotografije novca koji su pronašli u Briselu, a zbog čega je uhapšeno četvero ljudi, među njima i potpredsjednica Evropskog parlamenta Eva Kaili, koja je razriješena te dužnosti. Belgijska policija kaže da je pronašla oko 1.5 miliona evra tokom pretresa više domova i odjeljenja na području belgijske prijestolnice.

Svijet 14.12.2022 | 22:22
Ovo su koferi puni novca otkriveni u korupcijskoj aferi

Kaili, koja je osumnjičena u istrazi o pranju novca i korupciji u Evropskom parlamentu, negirala je da je primala novac od Katara, za što je optužena.

"Njen je stav da je nevina, to vam mogu reći", rekao je za grčku televiziju Michalis Dimitrakopoulos, odvjetnik koji zastupa Kaili u Grčkoj.

Mjesecima sumnjali da Katar želi uticati na odluke u Briselu

Evropski parlament trebao je ove sedmice glasati o prijedlogu o produžetku bezviznog putovanja u Evropsku uniju za Kuvajt, Katar, Oman i Ekvador, a poslanici su u ponedjeljak odlučili odgoditi glasanje i prijedlog vratiti nadležnom odboru parlamenta.

Kaili su zbog istrage već bile oduzeta sva ovlaštenja u EP-u, a grčka socijalistička stranka PASOK i klub socijalista u EP-u grčku evrozastupnicu su izbacili iz svojih redova.

Belgijski tužitelji su rekli da su mjesecima sumnjali da zaljevska zemlja pokušava uticati na odluke u Brisela.

Izvor upoznat sa slučajem rekao je da se radi o zemlji domaćinu Svjetskog fudbalskog prvenstva, Kataru. Katarski zvaničnici negirali su optužbe o mogućim nedjelima.

(Agencije   Foto:Twitter/Police Federale)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Ha Ha

14.12.2022 21:44

"Zanimljivo" da niko ovde ne spominje Katarski Plin, koji treba da zamjeni Ruski, "Fudbal" im je samo dobro došao ! Britanske Korporacije bi da vode glavnu riječ oko plina, ali poznato je da su škrti, dok Katarani znaju kako se trguje, nema ništa bez "podmazivanja" ! Šalu na stranu , ovo sve je otišlo u "Honduras", ko god pritisne dugme, neće pogriješiti "

ODGOVORITE
Name

Advokat

15.12.2022 07:34

Zabrinuo si se zbog zamjene ruskog gasa, a? O čemu god da se radi, prvo na Ruse misliš. I tek ćeš, kad ih se potpuno demolira

Name

Re

15.12.2022 09:14

Pa đesi ti odvjetniče, tako rano usto da napišeš svoje mišljenje, svaka čast, ovde se radi o mitu i korupciji u koju su uvučeni svi osim Rusije, a tebi baš godi da olajavaš Rusiju ! Sreća pa ti nisi pravi odvjetnik, inače bi tvoji klijenti u sudskim parnicama samo još gore najebali !

Name

Banja Luka

14.12.2022 22:33

1,5 miliona ovi su nista za naseg Milu bez 1,5 milijarde nema price

ODGOVORITE
Name

XOXO

15.12.2022 06:19

I ova EU bagra pritiska Srbe da se bore protiv korupcije a oni se služe onom starom,VIKA NA VUKA A LISICA KOKOŠKE ODNESE, kad će Ursula na optuženicku klupu sve su to jajare

ODGOVORITE
Name

Bozo

15.12.2022 06:32

Kad će isplivati istina o tome koga i koliko kosovske institucije i kosovska mafija podmazuje u EU pa im se toleriše ovaj divlji zapad koji su dole napravili. Da li je to Ursula,Lajčak,Borelj...

ODGOVORITE
Name

Cviko

15.12.2022 06:55

Ovi iz EU ništa se ne razlikuju od balkanskih političara sve goli lopov.

ODGOVORITE
Name

Ovo

15.12.2022 07:56

je ucjena KATARA, radi Gasa ( povoljne cijene EU ) Nijemci osudjuju Katar ali im je Gas-Plin vazan od POLITIKE ! Normaln Covek da izludi u ovoj prljavoj igri !!! Ne mozete dobiti VIZE ali hocemo vas Gas po povoljnoj cijeni koju EU predlaze ?‍♂️ Providna UCJENA pa se sad upusti u pokvarenu igru.

ODGOVORITE
Name

bob rock

15.12.2022 09:16

Spustili cenu plina i sada niko ne zeli da im dostavi plin po jeftinoj ceni.Sami sebi skocili u stomak.

ODGOVORITE
Name

WUK

15.12.2022 09:33

HA HA HA STA BI U BIH NASLI KUFERA KOD OVIH NASIH BANDITA. NASI BANDITI SU BOGATIJI OD MMFA.AL SREĆA NEĆE PONIJETI NISTA. A I OVI STO BUDU TROSILI NEĆE IM DONIJETI SREĆU.

ODGOVORITE
Name

E

15.12.2022 19:18

Molim vas dajte ovaj "sitni"novac burletu...njemu je uvijek malo...a djeca mu ne zaposlena...neka kupe nesto djeca sebi!

ODGOVORITE