Акција "Магнет": Претреси на више локација

Полицајци Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) су данас, у склопу оперативне акције "Магнет“, на подручју Сарајева започели претресе стамбених и помоћних објеката и покретних ствари на више локација.

Босна и Херцеговина 07.12.2022 | 08:27
Акција "Магнет": Претреси на више локација

"Наведене активности проводе се због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела удруживање ради чињења кривичних дјела и злупотреба положаја или овлаштења прописана Кривичним законом Федерације Босне и Херцеговине", саопштено је из СИПА.

Како се додаје, претреси се врше по налогу Кантоналног суда у Сарајеву и под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево а у сарадњи са Федералном управом полиције и Министарством унутрашњих послова Кантона Сарајево.

"Узимајући у обзир да су претреси у току, о коначном исходу јавност ће бити информисана накнадно", закључује се у саопштењу.

Предмет оперативне акције коју од јутрос спроводе припадници СИПА-е су јавне набавке на Клиничком центру Универзитета у Сарајеву, сазнаје Клиx.ба.

Осумњичени су бивши директор КЦУС-а Фарис Гавранкапетановић, бивши премијер Кантона Сарајево Фикрет Мусић (СДП), бивши кантонални министар здравства Златко Вуковић (СДП) и радница КЦУС-а Муведета Чедић.

(БН/Клиx/фото: сипа.гов.ба)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Отахарин

07.12.2022 07:50

Цццццц, само бивсхи? Бивсхи овај, бивсхи онај.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаран

07.12.2022 07:56

Масала све сами министри...нема ни једног водоинсталатера и других.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сини

07.12.2022 08:38

Свратите мало и до Бања Луке ако смијете

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

07.12.2022 08:39

Полако али сигурно круг се сужава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

07.12.2022 08:52

Ви треба да знате да да хапсите 10 година мало је које је бурле тајкун са својом хоботницом и својим криминалцима направио у РС живи неред и хаос којим на несрећу народа још влада РС.

ОДГОВОРИТЕ